Hírek

Esélyes bajnokok vendégségben…

Ma az angol és a magyar bajnokságban néztünk körül...

Békéscsaba-Videoton 2!

A viharsarkiak az utolsó helyről várják a folytatást, a Vidi kezd éledezni – nyernek a látogatók!
Kilenc forduló elteltével a lila-fehérek az utolsó, 12. helyen állnak, 4 pontjuk van, a Kórház utcai mérlegük pedig 0-1-4 – csak a Diósgyőrrel szemben sikerült pontot csípniük. Ami Szpisljak mester csapatát illeti: a helyezésük nem véletlen, hiszen a ligában a legkevesebb gólt ők szerezték, viszont ők kapituláltak legtöbbször, gólkülönbségük 6-19.
Birtalanék formájáról nehéz nyilatkozni, ugyanis mintha enyhe javulás lenne érzékelhető… A DVTK ellen jól fociztak a lilák, egy pont járt ezrét. Aztán a Groupamában sem vallottak szégyent Vaskóék, hiszen a listavezetőnél 1-0-ra azért ki lehet kapni. A hétközi kupameccs izgalmasra sikeredett, a másodosztályú élcsapat otthonában végül hosszabbításban sikerült kivívni a továbbjutást (Mezőkövesd, 0-2).
A Vidi igencsak zaklatott időszakon ment keresztül, a tavalyi bajnokcsapat szisztematikus lerombolása jól sikerült, igaz, a Burcsa-Casoni páros már nem dolgozik a klubnál. Jött viszont Kovács Zoltán, az egykori újpesti és diósgyőri klubvezető, aki játékosokat már hozott (Pölöskey. Suljic), vezetőedzőt viszont még nem talált Székesfehérvárra.
Pető Tamás csak ideiglenesen látja el a vezetőedzői feladatokat, az új szakemberre még várni kell. A piros-kékek teljesítménye mintha javulna valamelyest, a Loki után az Újpestet is legyőzték a Sóstói Stadionban Kovácsék. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy a kettő között tett paksi túra eredménytelenül zárult.
A Vidi mindössze 9 pontos, idegenben egyedül Diósgyőrben tudott nyerni, a mérlege a kimozdulásokon 1-0-4. Gyurcsóéknak most már muszáj megkezdeni idegenben is a pontok szerzését, különben valóban leszakadnak még a dobogósoktól is.
Azt gondoljuk, hogy a fehérváriak megindulnak felfelé a tabellán, és ehhez elhozzák Békéscsabáról mindhárom egységet. Mi 2-esre fogadunk!

Newcastle-Chelsea 2!

A bajnok nem hibázik, elhozza a pontokat a St James’ Parkból!
Ha a tabellára pillantunk, alsóházi rangadónak is titulálhatjuk az összecsapást. Mert a Newcastle hat fordulót követően is nyeretlen, két iksz mellett négyszer megégtek a fehér-feketék. Otthon 0-1-2 a statisztikájuk, a szentekkel remiztek, az Arsenaltól és a Watfordtól kikaptak Janmaaték.
Steve McClaren menedzser nincs könnyű helyzetben, a támadósor nagyon gyötrelmesen teljesít, mindössze háromszor voltak eredményesek Cisséék. A héten a Ligakupának is búcsút mondtak Colbackék. A keretben sok a hiányzó, minden csapatrészben van olyan futballista, aki kezdő lehetne. Ilyen előjelekkel nem könnyű fogadni a bajnokot…
Azt a bajnokot, amely nagyon rosszul kezdte a szezont, sorra futott bele a váratlan vereségekbe. A Manchester City, a Crystal Palace és az Everton is legyőzte már a kékeket, akik mindössze 7 egységig jutottak eddig. Idegenben győzni tudtak Fabregasék a West Bromnál, azon kívül két sitt áll a nevük mellett. A BL-ben eddig jól mennek Hazardék, és végre egy fontos mérkőzésen is három pontot kasszíroztak a minap: az Arsenalt verték 2-0-ra a Stamford Bridge-en.
Mourinho nem tud mindenkire számítani: Costa szokásos parasztsága ezúttal három meccses eltiltást ért, a kapuban Curtois sérült, Willian bevetésére van némi esély.
A szarkák gyengék, sok a sérültjük, a Chelsea pedig rettentő motivált lesz. A vendégek nem ismernek majd kegyelmet, simán elverik a Newcastle-t. Tippünk így: 2-es!

Olvasói sztorik