Hírek

Olasz iksz, spanyol hazai?

Egy-egy élvonalbeli meccs maradt mára a két topligából...

Betis-Deportivo La Coruna DNB 1! 1! 1X!

A két, hasonló játékerőt képviselő együttes küzdelméből az újonc jöhet ki jobban…
A Pepe Mel vezette Betis nem kezdte rosszul a szezont. Az újonc sorsolása kimondottan nehéz volt, ám négy találkozó után 5 egység áll már a zöld-fehérek neve mellett. A Villarreallal Sevillában remiztek, majd nagyon kikaptak a Bernabeuban (Real, 5-0), a Sociedadot legyűrték a Benito Villamarinban (1-0), és a múlt hétvégén a Mestallából is ponttal tértek haza (Valencia, 0-0).
A sevillai alakulatnak lesznek hiányzói. A Valenciában kiállított Ceballos a középpályáról hiányzik majd eltiltás miatt, két bekk, Piccini és Degard pedig sérült. Jó hír, hogy Vargas és Portillo visszatérésére van esély, és Petros is letöltötte eltiltását.
A Depor az első négy fordulóban megőrizte veretlenségét, a San Sebastian-i gárdával és a Valenciával ikszeltek, nyertek a Rayonál, viszont a minap otthon kaptak ki Sportingtól (2-3). A kék-fehérek 0-2-ről még felálltak, de az újabb vendégtalálat már sok volt – pont nélkül maradtak Juanfranék. 5 egység szerepel tehát a nevük mellett, Victor Sanchez vezetőedző alakulatának gólkülönbsége 6-5. A keretben friss sérült nincsen, Cani és Manuel Pablo is edzett már.
Azt gondoljuk, hogy a Betis hazai pályán otthon tarthatja a pontokat. Az újonc nem néz ki rosszul, a kemény sorsolása ellenére is gyűjtögeti a pontokat. A zöldeknek bizalmat szavazunk, nem maradnak pont nélkül Ruben Castróék!

Empoli-Atalanta X! Félidő: X!

A két kiscsapat találkozójától pontosztozkodást várunk…
Az ötpontos bergamói alakulat a négy egységnél járó Empolihoz látogat. A hazaiak két vereséggel kezdtek (Chievo, Milan), majd pontot tartottak otthon a Napolival szemben, a múlt hétvégén pedig győzni tudtak a Friuliban (Udinese, 1-2). A mindent eldöntő találatot a veterán Maccarone vitte be a ráadásban. A nyáron némiképp meggyengült brigád eddig feltűnően sokgólos mérkőzéseket játszik, valamennyi párharcán jött az over opció. Marco Giampaolo a grúz támadóra, Mchedlidzére nem számíthat, Saponara és Pucciarelli is hagyott ki edzéseket, de ők azért tán ott lehetnek a csapatban.
Az Atalanta az Internél elszenvedett peches vereség után javított, verte a Frosinonét Bergamóban. Aztán következett két iksz, előbb a Sassuolonál, majd odahaza a Hellas ellenében. Edoardo Reja vezetőedző Briviora, a bekkre nem számíthat, viszont ugyancsak a védelemben bevethető Boukary Drame már pályára léphet. Nagy kérdés, hogy Pinilla mellett bevállalja-e a tréner Denis szerepeltetését, nem lepődnénk meg, ha nem. A kék-feketék célirányosan igazoltak, Curtic és a korábban kölcsönben szereplő Pinilla is stabil kezdőjátékos.
Az előző bajnokságban mindkét meccsük ikszre végződött – és ma is erre van a legnagyobb esély. Óvatos meccset várunk, ahol a szünetig aligha dől el a három pont sorsa. Sőt, jó eséllyel 90 perc után is igazságosan elosztozkodnak majd az egységeken a felek…

Olvasói sztorik