Hírek

Kettes és gólok!

A Serie A-ban és a La Ligában is fordulót rendeznek...

Carpi-Napoli 2!

A nápolyiak gáláztak vasárnap este, átmenthetik formájukat az újonc ellen is!
A Carpi tavaly utcahosszal nyerte meg a Serie B küzdelemsorozatát, ám a piros-fehérek nem igazán tudtak erősíteni a nyáron, így nem is meglepő, hogy 4 meccs után egy ponttal az utolsó előtti helyről várják a folytatást. A gárda sorsolása sem volt könnyű, hiszen találkoztak már a Samppal, az Interrel, a Palermóval és legutóbb a Fiorentinával – a lilák 1-0-ra nyertek az Alberto Bragliában. Fabrizio Castori vezetőedző alakulata nem futballozott rosszul vasárnap, de a helyzeteit kihagyta. A keretben egy középpályás sérült, a többiek elméletileg bevethetők.
Maurizio Sarri legénysége igazán kitett magáért vasárnap este: a déliek 5-0-ra verték a Laziót. A nápolyiakra rá is fért már a siker, hiszen nem úgy indultak a bajnokságban, ahogy azt korábban eltervezték. Az első játéknapon kikaptak a Sassuolo vendégeként Hamsikék, majd otthon nem bírtak a Samppal (2-2), később pedig a Empolinál is csak egy pont jött össze (2-2). Aztán fordulatot jelentett a csütörtöki EL-csata, ahol is kékek 5-0-ra verték a FC Bruges a San Paolóban. A Lazio ellen is Higuainék számítottak esélyesnek, de, hogy ennyire sima legyen az összecsapás, kevesen gondolták volna. A fővárosiak védelme totális csődöt mondott, Insignéék rengeteg helyzetet dolgoztak ki, amelyek közül ötöt ki is használtak. A keretben nincsen sérült.
Az újonc ellen bebizonyíthatják Gabbiadiniék, hogy nem csak fellángolás volt a Lazio elleni teljesítmény. A Napoli megismételheti vasárnapi produkcióját, és újra győzhet. Tippünk így 2-es!

Athletic Bilbao-Real Madrid Mindkét fél betalál: IGEN! +2,5!

A baszkok védelme nem állt össze, aligha a Real ellen stabilizálódna. Lesz három találat a rangadón!
Az Athletic Bilbao számára remekül kezdődött az idény, hiszen a katalán kirakatcsapattal szemben sikerült elhódítani a szuperkupát. Utána viszont nem jöttek annyira az eredmények, bajnokin előbb a Barcától, majd az Eibartól kaptak ki. Az Espanyol ellen megjött az első siker, sőt, az EL-ben is sikerrel mutatkozott be Ernesto Valverde alakulata (Augsburg, 3-1), ám vasárnap este az El Madrigalban megint pont nélkül maradtak San Joséék (Villarreal, 3-1). Három ponttal a 13. helyen állnak most a csíkosak.
A keretben Ramalho és Muniain sérült, Iturraspe és Iñaki Williams ugyan már tréningezett, de még várhatóan nem lesznek ott a kezdőben.
A Real a gijoni iksz után rendezte sorait, alapos verésben részesítette minden ellenfelét, egészen a hét végéig, amikor is Benzemálék mindössze 1-0-ra verték a Granadát. A királyiak 10 ponttal a 2. helyen állnak, gólkülönbségük 12-0 – tehát még tétmeccsen nem kaptak gólt, hiszen a Sahtart is lenullázták a BL-ben.
Benitez mester nem számolhat James Rodriguezzel, Danilóval és Bale-lel, Sergio Ramos ugyanakkor várhatóan bevethető lesz a San Mamesben.
Ronaldoék a mérkőzés esélyesei, ám a Katedrálisban sokszor megszenvedtek már a madridiak. Ma sem lesz fáklyás menet, mindkét alakulat betalálhat, és összességében jöhet a +2.5-ös opció is.

Olvasói sztorik