Hírek

Német egyes, holland kettes

Ma két másodosztályú mérkőzésnek jártunk utána...

Freiburg-Bielefeld 1!

A hazaiak mielőbb visszajutnának az élvonalba, céljuk eléréséhez nem megengedett az otthoni botlás…
A Freiburg az előző kiírásban búcsúzott a Bundesliga I-ből, a piros-feketék célja most a feljutás. Ennek megfelelően is kezdtek Christian Streich fiai, akik hat fordulót követően 15 egységgel a 2. helyen állnak. Egyetlen vereségüket a Schwarzwald-Stadionban szenvedték el a listavezető Bochumtól, de az augusztus közepi találkozón előbb sima, majd kettős emberhátrányban futballoztak Höflerék. A formájuk rendben van, három nyertes meccsből érkeznek a mai ütközetre, a múlt pénteken rangadón húzták be a három pontot Kaiserslauternben. A keretben két hiányzó van: a középpályás Grifo, és a csatár Kleindienst. Ott lesz viszont a kezdőben a Brémából igazolt Petersen, aki már hat találatot jegyez.
A Bielefeld is újonc a ligában, ám az Arminia alulról érkezett. A kék-fehérek tavaly megnyerték a Bundesliga 3-at, így válthattak osztályt. A keretet igyekeztek megerősíteni, sok új játékos érkezett, és eddig úgy tűnik, nem is lesz kiesési gondja a rutinos Norbert Meier vezetőedző alakulatának.
A gárda 6 meccsen 7 pontot gyűjtött, idegenben pedig még veretlen! Két döntetlen mellett egyszer nyertek Ulmék. Otthon nem megy ennyire a társulatnak, a múlt hétvégén a Heidenheimmel nem bírtak a fiúk. A góllövéssel egyébként is hadilábon állnak Nöthéék: hat összecsapáson négyszer voltak eredményesek a bielefeldiek. A keret itt sem lesz teljes, egy középső középpályás és egy jobb hátvéd sérült.
Azt gondoljuk, hogy a lendületben lévő Freiburg elveri az újoncot. A hazaiak jó passzban vannak, otthon pedig veszélyesek. Tippünk így: 1-es!

Helmond-Volendam 2!

A szürke középcsapat az élvonalba vágyó vendégeket fogadja: gólos meccsen nyernek a látogatók!
A Helmond tavaly gyengén szerepelt, botrányos védelmének és pocsék idegenbeli mutatójának köszönhetően csak a 17. helyen zárt. A nyáron igyekeztek erősíteni a piros-feketék, élvonalbeli csapatoktól vettek kölcsön védőket, emellett a támadószekcióba érkeztek szép számmal játékosok. A hátsó alakzattal nincs is különösebb probléma, eddig hatszor kapituláltak hat csatában, viszont a csatársor gyengélkedik – ötször találtak be a helmondiak. Jelenleg 2-2-2-es mérleggel a középmezőnyben állnak, a társaság viszont nincs jó passzban, két meccse nem győztek, a múlt héten a Den Boschnál kaptak ki. A vereség még további bajjal járt, ugyanis egy csatárt kiállítottak, egy középpályás pedig sárgát gyűjtött be – mindketten eltiltottak lesznek.
A Volendam tavaly a play offon csúszott el, az idén viszont nem akar semmi a véletlenre bízni a narancssárga együttes. Ennek megfelelően is szerepelnek Robert Molenaar fiai. Vezetik a táblázatot, 6 találkozón 5-1-0-ás Tuypék mérlege, idegenben pedig hibátlanok a srácok: 3-0-0-ás sorhoz 13-2-es gólkülönbség társul a túrákon.
Egy jobbszélső és egy középső bekk sérült, eltiltott nem lesz viszont a keretben.
Tavaly oda-vissza nyert a Volendam, és mindkétszer gólzáporos meccset hozott a találkozó. Ma is a vendégek sikerét várjuk, szerintünk nem hibázik a listavezető. Tippünk: 2 és +2,5!