Hírek

Aláírták a Kecskemét-MTK együttműködést

A két akadémia vezetőjének régóta nagyon jó a szakmai és a baráti kapcsolata.

Kapcsolódó cikkek

A Kecskeméti LC–KTE SI a városházán tartott sajtótájékoztatót, amelynek témája a klub és az MTK közötti együttműködési megállapodás volt.

Az eseményen jelen volt Szemereyné Pataki Klaudia polgármester; Sipos László önkormányzati képviselő, tanácsnok; az MTK Budapest képviseletében Deutsch Tamás elnök; Domonyai László klubigazgató és Garami József szakmai igazgató; a KLC-KTE SI részéről S. Juhász Attila ügyvezető elnök és Török László szakmai igazgató.

S. Juhász Attila elmondta, hogy a kecskeméti élvonalbeli labdarúgás megszűnésével keletkezett űrt kívánta az egyesület betölteni akkor, amikor megkereste az MTK klubigazgatóját, Domonyai Lászlót. A döntés meghozatalánál fontos szempont volt, hogy az együttműködő klubok filozófiája hasonló értékeket képviseljen. Ezen túlmenően a Mercedes Kecskeméti Labdarúgó Akadémia és a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia vezetőinek régóta nagyon jó a szakmai és a baráti kapcsolata, amit a jövőben szeretnének még szorosabbá tenni.

A ma aláírást együttműködés célja, hogy a legkiemelkedőbb tehetségek számára, továbbra is biztosítva legyen az NB I-es jövőkép, emellett természetesen szeretnék megtartani azokat, akik helyben lehetnek a csapat erősségei. A játékosok áramlása a másik irányba is működik, azaz érkezhetnek játékosok az MTK-tól Kecskemétre is. S. Juhász a zárszavában elmondta, hogy a kölcsönös előnyökkel járó együttműködés a fejlődés záloga.

Deutsch Tamás, az MTK elnöke örömét fejezte ki, hogy jelen lehet az MTK számára is fontos együttműködés aláírásán. Megköszönte a KLC-KTE SI utánpótlásában tevékenykedő munkatársainak és az MTK-nál dolgozó kollégáinak is, hogy kidolgozták a megállapodás részleteit.

Elmondta: két szempontból is fontos az együttműködés. Egyrészt azért, mert így hozzájárulhatnak ahhoz, hogy Kecskemét visszakerüljön az élvonalba. A város csapata rövid idő alatt rangot vívott ki magának a magyar labdarúgásban, hiszen mindig izgalmas, látványos mérkőzéseket játszott, és hiányzik a magyar szurkolóknak. Ha hozzá tud járulni az MTK a visszatéréshez, azt a magyar labdarúgásért is teszi.

Másrészt így biztosítható az első osztályban játszó kecskeméti utánpótlás csapatok számára az NB I-es jövőkép. Az együttműködés szakmai előnyei is nagyon fontosak, hiszen ily módon a Kecskeméti LC – KTE SI munkatársai Magyarország legelismertebb utánpótlás szakemberével, az MTK Budapest szakmai igazgatójával, Garami Józseffel dolgozhatnak együtt – írja a KLA honlapja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik