Hírek

Irány az EL!

Ma két spanyol alakulat meccsét néztuk ki magunknak...

Athletic Bilbao-Augsburg 1!

A hazaiak komolyan veszik a kupát, és hazai pályán nem hibáznak germán riválisukkal szemben!
Az L-csoportba a baszkok és a németek mellett a Partizan Belgrad és az AZ Alkmaar került.
A Bilbao nem kezdte valami fényesen a pontvadászatot: a megnyert Szuperkupa után a La Ligában kikaptak a San Mamesben a katalán kirakatcsapattól, majd az Eibarnál tett vizit sem járt ponttal. A hét végén végre győzelmet ünnepelhettek a csíkosak: a Getafe ellen magabiztos futballal nyertek (3-1) Ernesto Valverde fiai.
A keretben vannak hiányzók. San Jose felépült, már játszott is a madridi kiscsapat ellen, és Balenziaga is a keretben volt már. Iturraspe lábadozik, Muniain és Williams viszont még sérült. Elől Aduriz bevetésre készen áll, a támadó két gólt vágott a Getafének, és Raul Garcia is jó formát mutatott. Kezd összeállni a baszk sereg!
Az Augsburg a kapusposzton, a védelemben és a középpályán hajtott végre erősítéseket, ám egyelőre nem igazán működik a gépezet. Markus Weinzierl együttese négy fordulót követően egy pontot szerzett, otthon mindkétszer kikapott a fehér-piros egység. A pontszerzéshez szombaton is közel jártak Antiltopék, ám hiába vezettek sokáig az Allianz Arénában, végül a bajorok fordítottak, és 2-1-re nyertek.
A gyengébb szereplésnek oka lehet, hogy rengeteg a sérült a gárdánál: egy tucat játékosra nem számíthat a szakmai stáb. Minden csapatrészben lesznek hiányzók, így különösen nehéz többfrontos küzdelmet vívni.
A baszkok otthon erősek, bárkit elverhetnek. Az Augsburg több sebből vérzik, aligha a Katedrálisban szedik össze magukat Bobadilláék. Tippünk így: 1-es!

Rapid Wien-Villarreal Mindkét fél betalál: IGEN!

Gólképes együttesek randevúznak egymással az Ernst Happel Stadionban: mindkét háló megzördülhet – legalább egyszer…
Az E-csoportban a két alakulat mellett a Plzen és a Dinamo Minszk hajt a továbbjutásra.
Az osztrák brigád a BL-ből esett le az EL-be. A zöldek nagy bravúrt hajtottak végre az Ajax kiejtésével, ám a következő kanyarban a Sahtar már túl nagy falatnak bizonyult.
A többfrontos küzdelem megviselte Zoran Barisic legénységét, amely az elmúlt két fordulóban vesztett, így le is csúszott a tabella éléről. A Mattersburg Bécsben verte Schwabékat, majd az Altachnál is simán alulmaradtak Auerék. És még egy beszédes adat: nyolc bajnokin 19-12-es gólkülönbséget hoztak össze a zöld-fehérek… A mai találkozón Sonnleitner, a társulat rutinos hátvédje eltiltás miatt nem léphet pályára.
A Villarreal három mérkőzést követően 7 egységgel a La Liga élmezőnyéhez tartozik – igaz, a sárgáknak nem volt rossz a sorsolásuk. A nyitó fordulóban remiztek a Betisnél, majd otthon verték az Espanyolt, vasárnap pedig Granadából hozták el a pontokat. Soldado eddig jó formát mutat, az első két találkozóján betalált. Eddig mindhárom bajnokin kapott gólt a társaság, igaz, kétszer hárommal válaszolt erre. Marcelino vezetőedző Eric Bertrand Baillyre, a brigád egyik fontos hátvédjére nem számíthat eltiltás miatt, a védelemben Musacchio sérült, Soriano viszont csak a bajnokságban volt eltiltott, így ma vele kalkulálhat a szakmai stáb.
Mindkét gárda gólképes, elől is, hátul is – ennek megfelelően mi találatokat várunk itt is, ott is. A mindkét fél betalál opció tűnik a legértékesebbnek, mi erre fogadunk!

Olvasói sztorik