Hírek

Hazai esélyek

Ma irány Anglia és Svédország!

West Ham United-Newcastle 1!

A kalapácsosok eddig idegenben szárnyaltak csak – ma otthon is eredményesek lesznek.
Slaven Bilic menedzser alakulata eddig elképesztően szeszélyesen teljesít. A kalapácsosok az Upton Parkban elveszítették mindkét mérkőzésüket, pedig nem sztárcsapatok vizitáltak náluk (Bornemouth, Leicester). A piros-kék-fehérek sok gólt is kaptak odahaza, az újonc négyszer, a rókák kétszer köszöntek be nekik. Ezzel szemben idegenben valósággal hengerelnek Nobléék: az Emirates-ben 2-0-ra, az Anfielden pedig 3-0-ra diadalmaskodtak! Skhoék fogadkoztak is a mai találkozó előtt, mondván, most már otthon is bizonyítani akarnak a drukkereknek. Adrian kapus eltiltott, elől Zarate és Valencia sérült, középről pedig Alex Song marad ki.
A szarkák négy mérkőzésen két pontot gyűjtve a játéknap előtt mindössze az utolsó előtti pozíciót foglalták el a Premier League-ben. A fehér-feketék a szentekkel remiztek odahaza, majd kikaptak Walesben (Swansea, 2-0), jött egy bravúrpont az Old Traffordon, a szünet előtt viszont az Arsenal győzött nála. Steve McClaren brigádját Mitrovic hozta igazán nehéz helyzetbe két hete, ugyanis a támadó már az első negyed óra végén pirosat kapott. A csatár ma nem is lesz bevethető eltiltás miatt. A csatárok közül Riviere sérült, a középpályán Marveaux nem bevethető, a bekkek közül Williamson visszatérésére van némi sansz.
A hazaiak kerete erősebbnek tűnik, és Payeték csakúgy, mint tavaly, otthon tartják a pontokat a szárnya szegett szarkák ellen. Tippünk így: 1-es!

Sundsvall-Atvidabergs 1!

Az újonc adhatja meg a kegyelemdöfést a sereghajtónak…
A 23. fordulót rendezik a napokban a svéd első ligában. A házigazda újonc az élvonalban, de olybá tűnik, megragad a legjobbak között. Jelenleg a 9. 26 egységgel, ám pontjai zömét nem a Norrporten Arénában gyűjtötte, hanem távol otthonától. Hazai közönség előtt mindössze 2-4-5-ös sort tud felmutatni – jellemző, hogy a Falkenbergs elleni hazai vereséget egy borasi siker követte (Elfsborg, 1-2). A keret nem lesz teljes, mivel a sárga-feketéknél ketten is pirosat kaptak. Eltiltott lesz egy támadó és egy védő, egy bekk és egy középpályás pedig sérült.
A sereghajtó nagy bajban van, helyzete kilátástalan, ugyanis 22 fellépésen mindössze 11 pontot szereztek. Idegenben a legrosszabbak (0-2-8), a bajnoki szünet előtt két vereség csúszott be, igaz, topcsapatok ellen. Egy védő sárga lapos eltiltását tölti majd, egy bekk beteg, az elsőszámú kapus pedig hetek óta sérült.
Fordított felállásban a Sundsvall nyert, és most ezt otthon is megteszi, megadva a kegyelemdöfést az Atvidabergsnek. Tippünk: 1-es!

Olvasói sztorik