Hírek

Vendégesélyek

Egy olasz, egy spanyol meccs került ma terítékre...

Empoli-Napoli 2x! DNB 2!

Visszatér korábbi sikerei helyszínére Maurizio Sarri, aki csapatával ma végre megszerezheti az első bajnoki győzelmet a szezonban.
Az Empoli tavaly igazi döntetlenspecialista volt, ám azért közben nyert is meccseket, így magabiztosan vívta ki a bennmaradást. A kék-fehérek vezetőedzője Maurizio Sarri volt, aki jó kis csapatot gyúrt össze a Carlo Castellaniban. Igen ám, de a nyáron nemcsak a tréner, hanem meghatározó játékosok sora is távozott a klubtól, az érkezési oldalon a lengyel kapuson kívül mindössze a Milantól vásárolt Saponara számít bemondásnak – a középpályás eddig mindkét bajnokiján betalált. Viszont rajta kívül nem megy a góllövés a kékeknek, a védelem ezzel szemben nem acélos, a nyitó mérkőzésen a Chievo rúgott neki hármat, majd a Milan is kettőt a következő fordulóban. Az Empoli így most pont nélkül áll… A San Siróban Maccaronééknek sok lehetőségük volt a gólszerzésre, de a ziccerek kimaradtak. Kellett volna egy jó befejező csatár, de erre nem futotta a büdzséből. Így viszont nehéz lesz.
Marco Giampaolo vezetőedző nem kalkulálhat a komplett csapattal, a védelemben és a középpályán vannak hiányzók, egy-két játékos majd csak a meccs napján dönti el, hogy tudja-e vállalni a játékot.
A Napolinál Benitezt Sarri váltotta. A rutinos tréner kemény fába vágta a fejszéjét, hiszen a San Paolóban muszáj jó eredményt elérni. A halványkékek a nyáron önmagukhoz képest visszafogottak voltak a börzén, Reina, Allan, Chiriches mellett a Valdifiori-Hysaj páros érkezett, épp az Empolitól, a szakvezető nyomatékos kérésére. A rajtot elrontották a déliek, a Sassuolo vendégeként 2-1-re kikaptak, pedig a helyzetek alapján nyerniük kellett volna Mertenséknek, aztán egy héttel később Higuain duplájával már 2-0-ra mentek Hamsikék, a vége 2-2 lett a Samp ellen – két perc alatt egalizálták az eredményt a genoaiak.
A Napoliban Hysaj és de Guzman szerepeltetése kérdéses, viszont a román bekk, Chiriches jó eséllyel ott lehet a mérkőzésen.
A Napoli kétségtelenül erősebb kerettel rendelkezik, és ez ma érvényre is jut. Az Empolit csúnyán “kifosztották” a nyáron, és az erősítések elmaradtak. Komoly gondjai lehetnek a hazaiaknak a végelszámolásnál. Szerintünk ma megszerzi első sikerét a Napoli! Tippünk így: 2-es!

Granada-Villarreal DNB 2! 2X!

A vendégek nem távozna üres kézzel a Los Carmenes-ből!
A déli együttes tavaly nagyot hajrázott, így sikerült kivívnia a bennmaradást a La Ligában. A keretében extra változás nem történt, vad céljai ezúttal sem lehetnek a piros-fehér-kékeknek. Az idényt fájó hazai vereséggel kezdték (Eibar), majd viszont győzni tudtak a Getafe vendégeként. A keretben egy bekk szerepeltetése kérdéses sérülés miatt.
A Villarreal az előző kiírásban a 6. helyen zárt, így a sárgák az EL-ben szerepelhetnek. A nyáron a legnagyobb fogás egyértelműen Soldado leigazolása volt, a támadó eddig mindkét bajnokiján beköszönt. Az első gólja a Betisnél egy pontot ért, majd viszont két hete az Espanyolt hátrányból fordítva győzték le az északiak (3-1). Egy középpályás eltiltott lesz még (Soriano), a cserekapus és egy bekk sérült.
A két keret között zongorázni lehet a különbséget, és szerintünk ma a vendégek érvényesítik is a papírformát. Legrosszabb esetben is iksz lesz a vége, de a DNB 2-es tipp is simán adható, és ez még jobban is fizet!

Olvasói sztorik