Hírek

Magyaros történetek

Ma Békéscsaba után a főváros felé vesszük az irányt...

Békéscsaba-Diósgyőr +2,5!

Kiesési rangadót rendeznek ma a Viharsarokban: a sereghajtó győzelmi kényszerben lép pályára, ezt viszont kihasználhatja a miskolci együttes…
Nincs könnyű helyzetben a lila-fehér alakulat. Az NB/I újonca hét játéknap alatt mindössze három egységet gyűjtött, a Kórház utcában mind a négy bajnokiját elveszítette. A csapat gólkülönbsége 5-17 – komoly gond van a védekezéssel és a támadójátékkal egyaránt.
Noha az NB/I színvonala nem verdesi az eget, azért arra gyorsan rájöttek Békéscsabán, hogy az első és a második liga között hatalmas a különbség. Tavaly a keletiek masszív védekezésüknek köszönhetően tudtak feljutni, most épp ez a csapatrész mond leggyakrabban csődöt. A nyári igazolások egyelőre nem ülnek, a légiós korlátozásra vonatkozó ajánlást sem veszi figyelembe most már a szakmai stáb, de ennek ellenére nem jönnek az eredmények. Vaskót leigazolták Dunaújvárosból, de félő, hogy egy fecske nem csinál nyarat…
Szpisljak mester türelmet kér, mondván, fel kell venni a ritmust, és ehhez még időre van szükség. Kérdés az, hogy mennyire, és meddig hagyják a padon a mestert. Calventééknek el kellene kezdeni gyűjtögetni a pontokat, mert ha nem indulnak meg, akkor ebből “hirtelen halál” lesz. A sorsolásuk sem egyszerű, hiszen a mai után mennek a Fradihoz, fogadják a Vidit, majd ellátogatnak az MTK-hoz…
A DVTK sem úgy kezdett, ahogy azt a klubvezetés és a szurkolók elvárták. A piros-fehérek a Vasas legyűrése után sorozatban kaptak ki, mígnem Pakson négy zakó után összejött egy pont. És a bajnoki szünet előtt fordult a szerencse, és a miskolciak tudtak úgy három pontot szerezni, hogy a 90. minutumban még hátrányban voltak – DVTK-Újpest 2-1.
Bekő Balázs kerete – magyar viszonylatban – nem rossz, mindenképpen a tabella első felébe sorolandó. Igen ám, de eddig valamiért nem működött a gépezet. Liptákék 15 gólt kaptak, náluk csak aktuális riválisuk kapitulált többször. Persze, sérülések és eltiltások is nehezítették a szakmai stáb munkáját, de azért ez nem indok arra, hogy minden mérkőzésen gólt kaptak Antalék.
Két, nem igazán jól záró védelem lesz ma pályán a Kórház utcában. Szerintünk a hátsó alakzatok ma sem hazudtolják meg önmagukat, és így jöhetnek a találatok. Mondjuk legalább három…

Újpest-Ferencváros 2!

A derbin sem hibázik a Fradi, egyszerűen az idén nincs ellenfele Doll mester csapatának!
A lilák hat fordulón keresztül őrizték veretlenségüket, és már-már olybá tűnt, hogy Miskolcról győzelemmel térhetnek haza, a ráadásban kaptak két gólt, így pont nélkül térhettek haza. Vignjevics mester ki is akadt, igaz, a szerb szakember már korábban is éles kritikával illette játékosait.
Mert a veretlenség persze jól hangzik, viszont árnyalja a képet, hogy 5 hazai találkozójából csak egyet nyertek meg Baloghék (Békéscsaba), négyen remiztek (Paks, Puskás, Honvéd, Haladás).
Tóth Patrikékra kemény sorozat vár, a soron következő négy játéknapon találkoznak a Fradi mellett a Vidivel, a Lokival és az MTK-val is. A támadójátékon muszáj lenne javítani, mert ha ott folytatják Sallóiék, ahol Diósgyőrben abbahagyták, túl sok pontot nem kasszíroznak az elkövetkezendő egy hónapban.
Az Újpest tehát az 5. 10 ponttal, a Fradi a listavezető 21 egységgel, amely száz százalékos teljesítményt jelent. A zöld-fehérek szédületes tempót diktálnak, valamennyi meccsüket legalább kétgólos különbséggel húzták be. Tulajdonképpen mindegy, hogy otthon vagy idegenben kell pályára lépniük Leandróéknak – Böde ontja a gólokat, a védelem stabil, a középpályán pedig hatalmas a konkurencia a csapatba kerülésért – kellemes helyzetben van a német szakvezető.
A Ferencváros tehát száguld, eddig még csak megszorongatni sem tudta senki a magyar mezőnyben. A bajnoki szünet előtt a Paks járt a Groupamában, és hiába a Csertői-csapatokra jellemző szervezettség, Lamahék kettőt csak bevertek a tolnaiaknak. Idegenben még ütősebbek Hajnalék, a gólkülönbségük 10-1…
A derbi mindig más, nem számít semmi, csak az aktuális forma. De hiába keresünk érveket, hogy miért állíthatja meg az Újpest a IX. kerületieket, egyszerűen nem találunk elfogadható okot. Nalepáék mentálisan is erősek, és nem hibáznak. A Szusza Ferenc-stadionból is elhozzák a pontokat. Tippünk ennek megfelelően: 2-es!

Olvasói sztorik