Hírek

Finn egyesek!

Ma bizalmat szavazunk a dobogósoknak...

RoPS-Jaro 1!

A házigazda még nem mondott le a bajnoki cím esetleges megszerzéséről, ehhez ma semmiképpen nem hibázhat.
A Rovaniemi üde színfoltja az idei finn bajnokságnak, korábban rendre ingáztak a kék-fehérek a két osztály között. Az idei kiírás azonban változást hozott, Juha Malinen fiai a dobogón állomásoznak, sőt, még akár merészebb álmokat is szövögethetnek.
43 pontja van az együttesnek, ezt 26 mérkőzésen zsebelte be. A riválisok közül az SJK ugyancsak 43-nál jár, de 25 meccsen, míg a listavezető HJK 44-nél tart 24 fellépésen. Otthon masszív az alakulat, 7-3-3-as a statisztikája, de július közepe óta annyira nem megy Hradeckyéknek: nyolc bajnokijuk közül mindössze egyet húztak be, igaz, akkor rangadón verték hazai környezetben az SJK-t (2-0). A teljesítmény visszaesésében biztosan közrejátszott, hogy a csapat házi gólkirálya, Kokko sérült, rajta kívül pedig még egy támadó középpályás sem bevethető.
A Jaro 24 egységével a 11. pozíciót foglalja el, ez a hely pedig osztályozót jelent a szezon végén. A gárda idegenben harmatos, 2-2-7 a statisztikája, a gyenge szereplés oka pedig a halovány támadójátékban keresendő. 24 találkozón 23-szor köszöntek be az ellenfeleknek, igaz, védelmük sem totális csőd, 33-szor kapituláltak eddig. Kevés gólos meccseket vívnak zömében, viszont a találatokat általában nem ők jegyzik. A formájuk rossz, pedig muszáj lenne most már begyújtani a rakétákat, ha biztosan benn akarnak maradni az első ligában. Jó hír, hogy eltiltott és friss sérült sincs a keretben.
Az idén eddig kétszer randevúztak a felek, mindkétszer a Jaro volt a pályaválasztó, és mindkétszer a RoPS győzött. Ma otthon is megteszi ezt a harmadik helyezett, és folytatja a HJK és az SJK üldözését. Tippünk így: 1-es!

HJK-Inter Turku 1! +2.5!

A címvédő nem engedhet meg magának újabb botlásokat, ezúttal rangadón bizonyíthatja, hogy ki az úr a háznál!
A helsinki alakulat 44 ponttal vezeti a bajnokságot, legnagyobb riválisaival szemben nemcsak pont, hanem meccselőnye is van. Otthon, a Sonera Stadium-ban 10-4-0-ás sorral büszkélkedhet, gólkülönbsége saját közönsége előtt 24-7. A kék-fehérek formája nem volt az igazi a válogatott szünet előtt: kiestek az EL-ből, aztán a bajnokságban a két újonc ellen összesen egy egységet kasszíroztak. A korábbi esztendőkhöz képest mindenképpen változást jelent, hogy a HJK már nem totális egyeduralkodó Finnországban. Vannak kihívói, és ezzel a jelenséggel most meg kell küzdenie Mika Lehkosuo alakulatának.
Lesznek hiányzói a listavezetőnek. Két középpályás, egy csatár és egy bekk sérült volt, egy remek támadójukat pedig eladták az ADO den Haagnak.
Az Inter Turku 36 pontjával a 4. helyről várja a folytatást. Vendégként 2-6-5 a vonatkozó mérlege, formája pedig a bajnoki szünet előtt biztató volt: idegenbeli pontszerzést a Rops hazai legyőzése követte. A kék-feketék a dobogóra csak akkor érhetnek oda, ha a finist nagyon megnyomják. Job Dragtsma együttesében egy támadó bajlódott sérüléssel, eltiltott nem lesz.
A HJK elléphet riválisaitól egy győzelemmel. Az Inter Turku is betalálhat, de ez kevés lesz a pontszerzéshez. Hazai sikert és három gólt várunk!

Olvasói sztorik