Hírek

Brazil történetek…

Egy meccsen hazai sikert várunk, egy másikon pedig kevés találatot.

Ponte Preta-Vasco da Gama 1!

A vendégek menthetetlenek, a házigazdának pedig nagyon kellenek a pontok. Ebből hazai siker lesz!
Mindkét együttes újonc a Serie A-ban. A fekete-fehérek jobban állnak a tabellán, a 14. helyen állnak 28 egységgel – a vonal alatti alakulatok is 25-nél járnak, tehát Doriva mester fiai még nem nyugodhatnak meg. A társulat igazi döntetlenspecialista, 23 bajnokijuk közül immár 10-et adtak remire, összmérlegük 6-10-7. Otthon, az az Estadio Moises Lucarelliben 5-3-3 a statisztikájuk, Borgesék viszont nincsenek jó formában: augusztus elején ugyan behúztak két meccset egymás után, azóta viszont nem győztek. A támadó Felipe Azevedó eltiltott lesz, egy másik csatár sérült már hosszabb ideje. A középpályán is van hiányzó, de ő sem friss sérült.
A Vasco da Gama az utolsó a ligában, helyzete egyre kilátástalanabb. Mindössze 13 pontot gyűjtött össze, idegenben 1-1-9-es statisztikájához 3-24-es gólkülönbség társul! A riói alakulatnál valami nagyon nem klappol, a legutóbbi hat bajnokiját egyaránt elveszítették Jorghinho mester fiai. A szakvezetésnek van elég gondja, ráadásul most két eltiltott is lesz a keretben: mindketten alapemberek, egy támadó és egy középpályás. Rajtuk kívül egy csatár és egy bekk sérülés miatt nem lehet ott a mai találkozón.
A hazaiaknak a bennmaradáshoz minden pontra szükségük van, és ma, ha jól sáfárkodnak a helyzeteikkel, úgy győzhetnek újonctársuk ellen. A Ponte Preta jobban egyben van, a Vascoban ráadásul sok lesz a hiányzó. A házigazda nem hibázik, három ponttal gazdagodik. Tippünk így: 1-es!

Joinville-Chapecoense -2,5!

A házigazda a bennmaradásért küzd, a vendégek idegenben harmatosak. Nem várunk gólözönt a mai ütközetüktől…
A Joinville az utolsó előtti a brazil élvonalban, 23 mérkőzésen mindössze 21 egységig jutott, így nem meglepő, hogy kieső helyről kénytelen várni a folytatást. A piros-feketék 4-3-4-es hazai mérlege még az elfogadható kategóriába tartozik, viszont vendégként botrányosan gyengék (1-3-8). Gusmao vezetőedző csapata kóros gólínségben szenved: mindössze 17-szer találtak be Paraiba Marcelinoék. Az over-under mérleg 8/15. Az együttes formája némiképp biztató, a legutóbbi 8 mérkőzésből 3-3-2-es mérleggel keveredtek ki, a múlt héten pontot csentek az Atletico PR otthonából. AZ új trénerrel tehát azért jobban megy az alakulatnak.
Viszont a megszerzett egy pont nagy áldozatokkal járt. Három bekk is a kiállítás sorsára jutott! Jó hír viszont, hogy egy hátvég letöltötte sárga lapos eltiltását, így ő ma ott lehet a mérkőzésen.
A Chapechoense némiképp jobb helyzetben van, már 29 egységnél jár, de idegenben botrányosan rosszul tolják a zöldek: 1-2-8-as sorhoz 4-14-es gólkülönbség passzol, 11 fellépésen azért 4 találatot jegyezni nem gyenge teljesítmény…
Vinícius Eutrópio vezetőedző csapatára amúgy is az óvatosság jellemző, összgólkülönbsége 19-24, over-under mutatója pedig 8-15.
Nincsen jó passzban a gárda, a legutóbbi 8 bajnokiból csak egyet nyert meg, három vereség után a hétvégén végre sikerült remizniük, igaz, a Ponte Pretát illett volna odahaza megverni. A keretben nincs eltiltott, egy középső védő sérülés miatt kimarad a keretből.
Egyik brigád sem a látványos támadófutballjáról híresült el. A korábbi találkozóikon sem jöttek a gólok – ma sem várunk találatokat. A felek 3 alatt maradnak. Tippünk: -2.5!

Olvasói sztorik