Hírek

Még mindig selejtezünk…

Ma a G és az E-csoportba látogatunk el...

Moldova-Montenegró -2,5! 2!

A G-csoportban nem várunk gólözönt a két kiscsapat találkozójától…
A csoportban Ausztria áll az élen 19 egységgel, mögötte Svédország következik 12 ponttal, a további sorrend: Oroszország 11, Montenegró 8, Lichtenstein 5, Moldova 2. A két alakulatnak tehát nincs esélye a továbbjutásra, viszont még beleszólhatnak a nagyok dolgába…
Moldováról már többször elragoztuk, hogy a hatos tán leggyengébb alakulata, Alexandru Curteianu szövetségi kapitány keretében nincsenek klasszisok, keleti együtteseknél lévő légiósok mellett jobbára otthon játszó focistákra épül a nemzeti csapat. Kevés gólt lőnek, 7 meccsen 3-szor voltak eredményesek. A védelem nem acélos, 10-szer kapituláltak, igaz, nagy verésbe nem szaladtak bele. A legutóbb Bécsben is 1-0-lal megúszták a listavezetőnél tett látogatást. És érdekesség, hogy idegenben jobban megy Dedovéknak: otthon mindhárom mérkőzésüket leveszítették, gólkülönbségük 1-5. A keretben nincs eltiltott, Milinceanuék így elméletileg szinte a legjobb összetételben várhatják riválisukat.
Montenegró ennél azért jobb szereplésben bízott. A vörösök jól kezdtek, verték Moldovát, majd figyelmeztető ikszet értek el mindössze Lichtensteinben… Utána jöttek a keményebb csörték, és a svédek elleni hazai ikszen kívül nem sikerült a pontszerzés. A minap a miniállam ellen otthon, zárt kapus mérkőzésen győztek Joveticék. A válogatott idegenben még nem nyert, ma viszont van rá esély… Vukcevicék kerete lényegesen erősebb, mint a házigazdáé. Vucinicék a mai csata után otthon, közönség nélkül fogadják Ausztriát, majd elmennek Moszkvába. E három találkozón három pont összejöhet, így megtarthatják 4. pozíciójukat a csoportban.
Néhány éve már nyert Moldovában Montenegró – ma is bízunk ebben, viszont a kevés találatban még inkább. Nem lesz gólzápor, -2,5-re megyünk rá!

Szlovénia-Észtország 1!

AZ E-csoportban a 3. helyről dönthet a mai találkozó: a házigazda ma előzhet!
Hét fordulót követően így áll az E-csoport. 1., Anglia 21, 2. Svájc 15., 3. Észtország 10, 4. Szlovénia 9, 5. Litvánia 6, 6. San Marino 1.
A szlovénok hatalmas esélyt puskáztak el a minap: már 2-0-ra vezettek Baselben, ám a hajrában fordítottak a svájciak, így végül Katanec mester fiai pont nélkül térhettek haza (3-2). A vereség nagyon fájó, hiszen ha győztek volna a zöldek, úgy most nem a pótselejtezős helyért kellene küzdeniük, hanem reális sanszuk lenne akár a 2. pozíció megszerzésére is. Nem így történt…
Mintha Novakivicék el lennének átkozva… Az angoloktól úgy kaptak ki otthon 3-2-re, hogy a hajrában köszönt be Rooney – ha ezen a két találkozón jobban koncentrálnak a végjátékban Birsáék, most szinte páholyból várhatnák a hajrát.
Otthon két siker mellett egy vereség áll a szlovének neve mellett: San Marinót és Svájcot győzték le. A hátralévő meccsek hozhatóak Ilicicék számára, így azért ha ma nyernek, akkor ott lehetnek a 3. pozícióban.
Az észtek 3-1-3-as mérleggel egyelőre felkúsztak a tabella 3. helyére, de azért némiképp árnyalja a képet, hogy három izmos mérkőzés még vár a baltikumiakra. Ma elmennek Szlovéniába, majd utaznak Angliába, végül a svájciakat fogadják. Azért várhatóan túl sok egységet már nem zsebelnek be Purjéék. A minap a litvánokat győzték le rangadón, a vége 1-0- lett. Idegenben eddig nem remekeltek a fehér-kék-feketék, egy ikszük van, az is San Marinóban… Svéjcban és Litvániában kapott gól nélkül maradtak alul, sőt, a miniállamnak sem tudták bevenni a kapuját. Eltiltott lesz Dimitrijev a középpályáról.
A szlovénok erősebbek, és ha nyernek, visszaszerzik pótselejtezős helyüket. Az észtek vendégként rosszul teljesítenek, nem ma törnek ki a szürkeségből. Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik