Hírek

Kevés gól és kettes!

Ma Walesbe és Ciprusra látogatunk el...

Wales-Izrael -2.5!

A házigazda fél lábbal már kint van az Eb-n, ma bebiztosíthatja részvételét a kontinensviadalon. Nem várunk sok gólt e fontos ütközeten…
A B-csoportban a csütörtöki játéknapon nem született meglepetés, az első három verte a hátsó hármat. Jelenleg Wales áll az élen 17 ponttal, mögötte Belgium (14), Izrael (12), Ciprus (9), Bosznia (8) és Andorra (0) a további sorrend.
Chris Coleman szövetségi kapitány szinte csodát tett a válogatottal. A korábban jobbára bukdácsoló együttes veretlenül áll a hatosfogat élén, Cardiffban két siker mellett (Belgium, Ciprus) egyet ikszelt (Bosznia). Ramsey-ék védekezése pazar, hét mérkőzésen kétszer zördült meg a hálójuk – érdekesség, hogy a ciprusiak és az andorraiak vették be a kapujukat.
Szervezett játék jellemzi a walesieket, no és van egy Garath Bale-jük: a Real klasszisa a hátán cipeli a válogatottat, 9 találatukból hatot a madridiak ásza termelt. Csütörtökön a szigeten is Bale érkezett – 1-0-ra győztek a sárkányosok. Eltiltott nincs, várhatóan nem változtat kezdőcsapatán a szövetségi kapitány.
Izrael a remek rajt után kikapott háromszor zsinórban, így pozíciója meggyengült. Ráadásul a zakók a riválisoktól csúsztak be( bosnyákok, walesiek, belgák), így hatványozottan fontos egységek hiányoznak most a közel-keletieknek. A csütörtöki fordulóban sima sikert könyvelhettek el Eli Guttman fiai Andorra ellen, igaz, a második félidőben már kissé takarékos üzemmódban fociztak Hemedék. Zahavi remek formát mutat, ezúttal a nemzeti csapatban is betalált. Eltiltott és friss sérült nincs az izraeliek keretében.
Wales a találkozó esélyese, ám azt jobban érezzük, hogy kevés gólos csatára van kilátás. A -2.5 opció egészen jól hangzik, mi arra fogadunk!

Ciprus-Belgium 2!

A vörösöknek nincs más dolguk, mint nyerniük, és közben szurkolni Walesnek, hogy kalapálja el Izraelt.
A B-jelű hatos így áll három fordulóval a selejtező vége előtt: 1. Wales (17), 2. Belgium (14), 3. Izrael (12), 4. Ciprus (9), 5. Bosznia (8), 6. Andorra (0).
A ciprusiak évről-vére próbálják bizonyítani, hogy már nem lehet őket egy karlegyintéssel elintézni. A mostani kiírásban egy bravúros boszniai sikerrel nyitottak – valljuk be, a lehető legjobbkor mentek Dzekóékhoz. Ezen kívül kétszer páholták el Andorrát Pambos Christodoulou fiai, a “nagyok” ellen csak szoros vereségekre futotta erejükből, kivéve Belgiumot. Mert a brüsszeli kirándulás csúfos véget ért a szigetlakók szemszögéből, a vörösök meg sem álltak ötig.
Marc Wilmots csapata a bosnyákok legyűrésével lépett egy nagyot Franciaország felé. A vörösök eddigi teljesítményére nem lehet különösebb panasz, csak az a fránya cardiffi vereség ne csúszott volna be… Emiatt aztán lépéshátrányban is vannak Lukakuék Bale-ékkel szemben – de a három egységes mínusz egyfelől ledolgozható még, másfelől akkor sem dől össze a világ, ha belgák második helyről masíroznak tovább.
A vendégek keretéről ódákat lehet zengeni, a futballisták zöme európai topcsapatokban szerepel hétről-hétre. Ezúttal Mertens, Origi, Mirallas, Chadli, Lombaerts és Januzaj csak a padra szorult… De Bruyne-ék ötletes játékkal rukkoltak elő, és hátrányból fordítva győztek 3-1-re a bosnyákok ellenében. Összességében 16-3 a gólkülönbségük, vendégként ikszeltek Boszniában, kikaptak ugye Walesben, és nyertek Izraelben. Ha ma nyernek Fellainiék, úgy már nehéz elképzelni, hogy pontot veszítenek a hátralévő két játéknapon: előbb Andorrára utaznak, majd jönnek az izraeliek. Eltiltott nincs a vörösöknél, Hazardék a legjobb összetételben léphetnek pályára.
A két együttes játéktudása között zongorázni lehet a különbséget, és e differencia ki is jön ma este. A belgák nyernek, és folytatják a walesiek üldözését! Tippünk így: 2-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik