Hírek

Meglepetés és papírforma?

Ma Feröerre és Dániába látogatunk el...

Feröer-szigetek-Észak-Íroroszág 1x!

Meglepheti a házigazda a zöld-fehér együttest…
A mi csoportunkban hat fordulót követően így áll a tabella. 1. Románia 14, 2. Észak-Írország 13, 3. Magyarország 11, 4. Feröer-szigetek 6, 5. Finnország 4, 6. Görögország 2.
Az északiak nem kezdték jól a sorozatot, kikaptak zsinórban háromszor, majd jött a görög túra, amely sikerrel zárult. Azt követően szoros meccsen maradtak alul Bukarestben, majd odahaza ismét megleckéztették a helléneket. A továbbjutásra nincs esélyük Lars Olsen fiainak, viszont ha folytatják a pontok gyűjtögetését, jó eséllyel elkerülhetik az utolsó helyet a csoportban.
Edmundssonék nem cifrázzák túl a játékot, szorgos erőfutball jellemzi őket. Ráálltak az “izlandi útra”, és ugye tudjuk, hogy most hol is tartanak Gudjonsenék…
A keretben lesz egy fontos hiányzó, egy bekk, Atli Gregersen begyűjtötte harmadik sárgáját.
Torshavn-ban óriási az érdeklődés, a görögök elverése után nyomban elkapkodták a drukkerek az összes jegyet.
Az észak-írek rendesen bekezdtek, hat mérkőzésükből csak egyet veszítettek el (Románia, 2-0), de győztek nálunk és a görögöknél is. Michael O’Neill szövetségi kapitány csapatának a saját kezében van a sorsa, ha ma nyernek, és hétfőn nem kapnak ki tőlünk, úgy kényelemes pozícióból várhatják az utolsó két selejtezőt.
Laffertyék sem a tiki-takájukról híresültek el, klasszikus brit stílusban nyomják. Zártan védekeznek, ezt bizonyítja, hogy csak négy gólt kaptak. Fizikailag totálisan rendben vannak Brunték – nem lesz lazsálás a kilencven perc alatt, az biztos!
Kicsit lehet, hogy elfogultak vagyunk e tipp meghozatalakor, de valamiért nem érezzük esélytelennek a feröeri nemzeti csapatot. Az észak-írek stabilak, de azért náluk sem labdazsonglőrök futballoznak. Pontot, pontokat szerezhet a házigazda, tippünk tehát 1x!

Dánia-Albánia 1!

Az I-csoportban még bármi előfordulhat, viszont ha ma nem győznek a dánok, akkor lépéshátrányba kerülnek…
Az I-jelű ötösben kissé kusza a helyzet. 1. Portugália (5/12), 2. Albánia (4/10), 3. Dánia (5/10), 4. Örményország (5/1), 5. Szerbia (5/-2). A szerbektől három büntetőpontot levont az UEFA, ezért állnak mínuszban déli szomszédaink.
A dánok verték az örményeket, majd ikszeltek Albániában, aztán a 95. minutumban buktak el otthon a luzitánokkal szemben. Még jó, hogy a szerbek mostanság gyengélkednek, mert így oda-vissza legyőzték őket Vibéék.
Aggerék most győzelmi kényszerben lépnek pályára, megy is a fogadkozás, és az mindenképpen Morten Olsen legénysége mellett szól, hogy nincs eltiltott játékos a keretben, és friss sérülés sem nehezíti a szakmai stáb munkáját. A dán válogatottban sok a légiós, s bizony többen közülük igazán jó alakulatoknál szerepelnek. Kjaerék egy győzelemmel a saját kezükbe vehetik a sorsukat, ha ma viszont botlanak, akkor marad a pótselejtező…
Az albánok eddig igazán pozitív meglepetést okoznak szereplésükkel. Nyerni tudtak idegenben Ronaldóék ellen, otthon remiztek aktuális ellenfelükkel, jött a félbeszakadt szerbek elleni ütközet, amelynek pontjait Gashiék kaptak meg, végül, márciusban pedig hátrányból fordítva verték odahaza az örményeket Gianni De Biasi fiai. A négy veretlenül megvívott selejtezővel Albánia rekordot állított fel, ilyen jól még nem szerepelt soha a balkáni válogatott korábban.
Dániában eddig négyszer szerepelt az albán nemzeti tizenegy, és bizony mind a négyszer kikapott. Persze, ez a mostani együttesben azért már nemzetközi szinten is jegyezett futballisták szerepelnek.
Eltiltottja nincsen a vendégeknek.
Noha nagyra tartjuk a vendégek eddigi sorozatát, ma még is azt gondoljuk, hogy a Bendtnerék behúzzák a három pontot. A dánok rutinosabbak, és ha nem is könnyedén, de győznek. Tippünk tehát: 1-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik