Hírek

Brüsszeli gólváltás, góliszony a szigeten?

Ma folytatódnak a selejtezők...

Belgium-Bosznia-Hercegovina Mindkét csapat betalál: IGEN!

A B-csoport 7. fordulójának rangadóját Brüsszelben rendezik: gólváltással számolunk!
A B-jelű hatosban így fest a helyzet. 1.Wales 14, 2. Belgium 11, 3. Ciprus 9, 4. Izrael 9., S. Bosznia 8, 6. Andorra 0.
Marc Wilmots alakulata az első öt játéknapon hozta a kötelezőt, három győzelme mellett ponttal jött haza a bosnyákoktól, kisebb botlásnak csak a Wales elleni hazai iksz számított. Aztán az idén júniusban Cardiffban elveszítette veretlenségét a vörös sereg. Hiába játszottak fölényben Witselék, Bale az első félidőben bevitte a mindent eldöntő találatot. A szövetségi kapitány a szünetben beküldte Benteke mellé Lukakut is, ám nem hozott gólt a lehetőségek.
A belgáknak remek sorozatuk szakadt meg júniusban: 2011 októbere óta nem szenvedtek vereséget selejtező tétmérkőzésen. Hazai környezetben 2010 szeptembere óta nem kaptak ki, pedig 12 selejtezőn mérettették meg magukat (7-5-0).
A szövetségi kapitány újra számolhat a Walesben eltiltott Kompanyval.
A bosnyákok Safet Sušić-csal vágtak neki a selejtezőnek, de a kínos eredmények után immár Mehmed Baždarević irányítja a nemzeti tizenegyet. AZ első négy játéknapon csak két iksz jött össze a balkániaknak, a két vereség különösen arcpirító volt a vébé-résztvevőtől: otthon Ciprustól és Izraelben. A folytatásban aztán végre jött két siker Dzekóéknak, előbb Andorrában, majd otthon az izraeliek ellen húzták be a kötelező három-három egységet Besicsék.
A keretben a meghatározó játékosok bevetésre készen állnak.
Pjanicék kerete erős, ezt az elmúlt esztendőkben bebizonyították. A selejtezősorozat elejét elrontották Viscáék, de a helyzetük így sem teljesen reménytelen. A 3. hely megszerzéséhez ma pont kell, utána pedig már nem szabad rontaniuk… Hat forduló után a B-csoportban a legkiélezettebb a helyzet…
Brüsszelben gólt kell rúgniuk a bosnyákoknak, és szerintünk ez sikerül is majd nekik. Viszont De Bruyne-ékben is benne van a találat. Mindkét csapat beköszön ezen az estén! Mi erre fogadunk!

Ciprus-Wales -2,5!

A legszorosabb csoportban öt alakulatnak van esélye a továbbjutásra. Ma a walesiek tehetnek ez irányba egy nagy lépést. Óvatos mérkőzést várunk ma a szigeten!

A B-csoportban így áll a tabella 6 fordulót követően. 1.Wales 14, 2. Belgium 11, 3. Ciprus 9, 4. Izrael 9., S. Bosznia 8, 6. Andorra 0.
A szigetlakók három mérkőzést nyertek, hármat elbuktak. Kétszer verték Andorrát, és a nyitó napon nagy meglepetésre három ponttal távoztak Boszniából – jókor voltak jó helyen… Pambos Christodoulou szövetségi kapitány együttese a nyári szünetre győzelemmel mehetett, a törpeállam ellen 1-3-lett a vége. Viszont Christofiék nem nyújtottak igazán meggyőző teljesítményt… a mai találkozón Vincent Laban nem lehet ott eltiltás miatt.
Wales vezeti a hatosfogatot, és ha nem rontja el nagyon a végjátékot, akkor ott lesz az Eb-n a sárkányos válogatott. Coleman szövetségi kapitány jól nyúlt a kerethez, amely egyébként erős, hiszen a játékosok jó rész azért a Premier League-ben edződik hétről hétre.
Bale-ék négy győzelemmel és két döntetlennel vezetik a csoportot, az ikszeket Belgiumban és otthona bosnyákokkal játszották. A két legutóbb selejtezőn fontos hat egységet rántottak be Ramsey-ék: előbb magabiztosan nyertek Izraelben, majd rangadón 1-0-ra verték Hazardékat. A meccsen Joe Allan sárgát kapott, és mivel ez volt neki a harmadik, ma nem lehet ott a pályán.
A walesi védelem nagyon egyben van, négy meccsen nem kapott gólt. És ma sem hisszük, hogy megrogynának a ciprusi rohamoktól…
A walesiek az esélyesebbek, viszont abban jobban bízunk, hogy a két alakulat nyugis meccset vív majd egymással. Szerintünk nem lesz 3 találat, tippünk tehát: -2.5!

Olvasói sztorik