Hírek

Irány Brazília!

Van, a hol hazait várunk, máshol kevés találattal kalkulálunk...

Flamengo-Avai 1!

Nem lesz könnyű dolguk a kiesés elől menekülő vendégeknek a Maracánában…
A Flamengo egyelőre a középmezőnyben tanyázik, 21 meccs után 29 egységgel a 10. A Maracánában 4-2-4 a vonatkozó statisztikájuk, Oswaldo de Oliveira vezetőedző alakulata július közepe óta viszont nem kapott ki saját stadionjában. Azóta egyébként is jobb passzban vannak a piros-feketék, 8 fellépésen 5-1-2-es sort hoztak össze. A legutóbbi játéknapon a Sport Recife vendégeként Everton góljával győztek. A keretben Paulo Guerrero és Nixon sérült, tehát két jó csatár nem bevethető. Wallace, egy kezdő bekk letöltötte eltiltását, így újra a kezdőben kap helyet.
Az Avai 23 pontjával nincs könnyű helyzetben, hiszen a vonal alatti egységek is 22-nél járnak. A kék-fehérek vendégként harmatosan (2-2-6), viszont egy rossz sorozatot megtörtek a minap az Internacional legyőzésével: Gamalhoék a hajrában biztosították be a sikert (3-0). Gilson Kleina vezetőedző a komplett csapattal számolhat a riói túrán.
A Flamengo otthon nem hibázik ezúttal sem, a gyámoltalan vendégek pont nélkül távoznak. Tippünk: 1-es!

Ponte Preta-Cruzeiro -2,5!

A kiesési rangadón a hazaiak az esélyesebbek, de az edzőváltás miatt inkább a gólok ellen támadunk…
A húszcsapatos brazil élvonal 13. helyén áll 29 egységgel a házigazda. Doriva mester alakulata az Estadio Moises Lucarelliben 5-3-2-es statisztikával rendelkezik, feltűnően kevés gólt szerez, de keveset is kap odahaza, gólkülönbsége 9-6! A kiesőzónától mindössze 5 pont választja el, tehát a fehér-feketéknek még lesz bőven izgulni valójuk.
Az újonc a remek májusi kezdés után a nyarat elrontotta, az elmúlt hetekben azért kozmetikázott valamelyest a mutatóján, ám a mai találkozóra megint három nyeretlen ütközetből érkezik. Legutóbb a Sao Paulo ütötte ki (3-0). A múlt heti kiránduláson megsérült egy kétgólos védő, a jobbszélsőjük viszont visszatérhet eltiltásából.
A Cruzeiro a 17., kieső pozícióban állomásozik 22 ponttal, így nem jelentett nagy meglepetést, hogy a hétvégi zakó után a klubvezetés a váltás mellett döntött: a rutinos Vanderlei Luxemburgot menesztették, helyére Deivid ült le. A távozó szakembernek nincsen szerencséje az idén, két hónap alatt már másodszor rúgták ki…
A kékek tragikus támadósorral rendelkeznek, idegenben pedig egyszerűen nagyon rosszak. Mérlegük a túrákon 2-1-8 (7-15). A formája pocsék, négy találkozó óta nem találtak be, így nem is meglepő, hogy ebben a periódusban csak egy ponttal gazdagodtak.
Zajlik tehát az élet a klubnál… A keret nem lesz teljes, eltiltott lesz egy kezdő bekk, egy védekező középpályás, egy támadó középpályás és egy jobbszélső pedig sérült.
Alaphelyzetben a hazaiak lennének a találkozó favoritjai, ám az edzőváltás miatt nem merjük veretni a Cruzeriot. Viszont két ilyen vérszegény csatársor meccsén nem kalkulálunk gólesővel – három alatt maradnak a felek! Tippünk tehát: -2.5!

Olvasói sztorik