Hírek

Kis csapatok kis kupája…

Ma Anglia felé vesszük az irányt...

Hartlepool – Sheffield Utd 2!

A Football League Trophy-ban is megkezdődnek a küzdelmek, az osztálykülönbség ma kijön a két gárda randevúján…

A Hartepool United a League II-ban szerepel, eddig 5 bajnokit toltak le a piros-fehér-kékek, és 9 egységig jutottak. Ronnie Moore menedzser alakulata a nyáron alapos vérfrissítésen esett át: majdnem tucatnyi futballista érkezett a klubhoz. Kellett is az erősítés, ugyanis Fenwickék majdnem kiestek a Konferencia Ligába. Még szerencse, hogy adódott két gyengébb együttes, így a United bennmaradt a League II-ban. Az idei szezont remekül kezdték Woodsék, három sikert arattak zsinórban, aztán viszont jött két bajnoki vereség, közben pedig kiesés a Ligakupából is.
A kupameccsen minden bizonnyal némiképp felforgatott összeállításban lép pályára a Hartepool, amelynek a keretében nincs sérült, és eltiltás sem nehezíti a szakmai stáb munkáját.
A Sheffield United egy osztállyal feljebb szerepel, a nagy múltú alakulat célja az idén egyértelműen a feljutás. A piros-fehér csíkosak a rossz bajnoki rajt után négy mérkőzést nyertek zsinórban, így fel is jöttek a második helyre, ami a szezon végén feljutást érne.
Nigel Adkins menedzser alakulata már búcsút intett a Ligakupában, a Fulhamnál simán alulmaradtak a fiúk. A prioritás a bajnokság és az FA Kupa, így jó eséllyel ma azok a focisták kapnak szerepet, akik eddig kevesebb bizalmat kaptak.
A gárda egyik legértékesebb játékosa, a jobbhátvéd John Brayford sérült, rajta kívül nincs hiányzó.
A két társulat tavaly októberben ugyanebben a kiírásban, ugyanebben a felállásban találkozott, és a Sheffield 2-1-re nyert. Ma is a vendégeknek szavazunk bizalmat, az erősebb brigád lép tovább. Tippünk így: 2-es!

Millwall-Peterborough +2.5!

E két alakulat rendre gólgazdag meccseket játszik egymással – ma sem lesz ez másként…
A Millwall tavaly kiesett a Championshipből, így most a harmadik ligában kénytelen szerepelni. A kékek nem kezdték jól a szezont, hazai környezetben, a The Den-en valósággal meg van átkozva a társaság, eddig mindhárom bajnokiját elveszítette. Idegenben azért jöttek pontok, sőt, még nem is kaptak ki Neil Harris menedzser fiai vendégségben. A társaság védelmét igyekeztek megerősíteni a klubnál, ám eddig ennek nincs sok eredménye: 10 találatot kaptak 5 bajnokin Nelsonék. A keretben nincsen sérült.
A Peterboroughnak szintúgy négy egysége van a League I-ban, ám a Bostwickék idegenben még nem virítottak: mindkét túrájukat bebukták. 5 gólra kilencet kaptak eddig a bajnokságban. A brigád a Ligakupában ment egy kört, de aztán a Charlton végállomást jelentett számára. A keretbe sok új játékos érkezett, egy sérült bekk nem áll rendelkezésre.
A védekezés egyik oldalon sem állt össze még, és ez nem ma történik meg. A két alakulat rendre megszórja egymást, és ma is bízunk három találatban. Tippünk tehát +2.5!

Olvasói sztorik