Hírek

Hazai esélyek

Ma egy svéd és egy holland meccsnek jártunk utána...

AIK-Atvidabergs (0-1) 1!

A bajnoki címre törő házigazda alaposan elverheti a sereghajtót.
Az AIK a 3. helyen áll 42 egységgel a svéd élvonalban, az előtte álló Göteborg-Norrköping páros 44-gyel ment a játéknap előtt. A Friends Arénában nem könnyű helyt állni, 10-1-0 a mutatója, ehhez 32-10-es gólkülönbség párosul (csak a Norrköpingnek sikerült ponttal távoznia a fővárosból).
A sárga-feketék formája egészen parádés, a bajnokságban 5 meccset húztak be zsinórban, és a hazai kupában is lazán továbbléptek. Az EL-ben nem sikerült főtáblára kerülni, görög riválisa jobbnak bizonyult nála mindkétszer. A keretben két bekk és egy középpályás sérült, de ők nem alapemberek.
Az Atvidabergsnek nagyon meleg a pite, 21 mérkőzésen 11 pontot szereztek az előző 21 játéknapon, így nem is csoda, hogy a 16., utolsó helyről várhatják a folytatást. Idegenben extrán hulladék a gárda, 0-2-7-es mérlegükhöz 4-15-ös gólkülönbség társul. Ikszeket ugyan összehoztak a kékek, nem is egyet, a legutolsó nyolc mérkőzésből hatot, de ezzel nem mennek sokra. A kupából kiestek, papíron tehát már csak egy feladatra kellene koncentrálniuk…
A kezdő kapus sérült, egy bekk beteg, egy középpályás eltiltott lesz – így még nehezebb dolga lesz a sereghajtónak.
Az AIK pályaválasztásával eddig valamennyi meccsét elveszítette az Atvidabergs – és ma sem lesz ez másként. A házigazda legalább kettővel elveri a kiesőjelöltet. Tippünk tehát hendis H!

AZ Alkmaar-Roda Kerkade 1!

Az újonc eddig jól szerepel, de idegenben ma nem lesz esélye…
A házigazdát siker érte csütörtökön, hiszen az Astra ellen ledolgozta idegenben összeszedett hátrányát, és 2-0-lal az EL főtáblájára lépett. A piros-fehérek a pontvadászatban nem ilyen eredményesek, három mérkőzés után két pontosak csak, az első győzelem még várat tehát magára. Otthon simán kikaptak az Ajaxtól, majd jött két remi, előbb az Excelsior vendégeként, majd az AFAS Stadionban a Willemmel. Jó hír, hogy John van den Brom vezetőedző valamennyi játékosával számolhat, így komplett lesz a keret.
A Roda visszajutott az élvonalba, és eddig szépen gyűjtögeti a pontjait, igaz, csak Kerkadében. Verte a Heraclest és a De Graafschapot, közte viszont belefutott a késbe Vitesseben (3-0). Darije Kalezic, a sárga-feketék vezetőedzője a nyáron elsősorban kölcsönjátékosokkal, illetve lejárt szerződésű focistákkal izmosította az állományt, és eddig olybá tűnik, jókat húzott a tréner. Mindenki egészséges, és eltiltott sincs a csapatban.
Az újonc lendülete megtörik ma Alkmaarban, a kupasiker jót tett a házigazdának, amely megszerzi első bajnoki győzelmét is. Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik