Hírek

Gólok Svájcban, gólcsend Portugáliában

Ma a találatokra koncentrálunk...

Aarau-Xamax +2.5!

Gólokból nem lesz hiány az egykor szebb napokat megélt csapatok csatájában…
A házigazda tavaly még az élvonalban küzdött, ám ott könnyűnek találtatott, így kiesett a második ligába. Azonban itt sem fenékig tejfel minden, a társulat csúnyán beragadt a rajtnál, így hat fordulót követően 3 egységgel sereghajtó. Még nem nyertek a pirosak, tétmeccset mindössze egyet húztak be, azt a kupában. A formájuk tehát nem jó, ami elsősorban pocsék támadójátékuknak tudható be: csak öt gólt vertek eddig a bajnokikon. A hazai mérleg kilátástalan, egy remi mellett kétszer égtek már saját stadionjukban.
A Xamax anyagi okok miatt került száműzetésbe néhány esztendővel ezelőtt, a piros-feketék most legalább már feljutottak a másodosztályba. Hat pontjukkal jelenleg a 8. helyen állnak, idegenben és otthon is 1-0-2-es statisztikát produkálva. Az együttes gólkülönbsége 7-11, a védekezésen lenne mit javítani. Legutóbb otthon kapott egy négyest…
Az egymás elleni közös múlt gólokat ígér: az esetek jó részében nem unatkozhattak a drukkerek, rendre esett 3 találat. Ma is ezt várjuk, mi a +2,5-re fogadunk!

Belenenses-Maritimo -2.5!

Nem lesz gólparádé a két együttes mai randevúja alkalmával…
A tavalyi 6. helyezett a 9.-ket látja vendégül ma este a luzitán bajnokság 3. fordulójának zárómeccsén. A házigazda már régóta edzésben van, ugyanis az EL-ben már több hete “bevetésen” van. A kék-fehérek jól állták a sarat, a Göteborgot és az Altachot búcsúztatva a főtáblára kerültek. A bajnokságban két remivel kezdtek, a Rio Avéval otthon nem bírtak, viszont a guimaresi pont értékesnek számít. A tavalyi eredményes szereplésük zárt védekezésüknek volt köszönhető, és az idén azért lesz még mit javítani, ugyanis a két bajnokin négyszer kapitulált a hátsó alakzat.
A Maritimo a Madeirától kikapott az első játéknapon, a múlt hétvégén viszont pontot tartott otthon a Portóval szemben. A piros-zöldekre ma megint nehéz küldetés vár, tavaly oda-vissza kikaptak a fiúk aktuális ellenfelüktől. Ivo Vieira vezetőedző minden bizonnyal a stabilitásra helyezi majd a hangsúlyt, egy középpályását kell csak nélkülöznie, a többiek bevetésre készen állnak.
Döntetlen közeli eredményre számítunk, viszont azt jobban érezzük, hogy nem lesz gólparádé a kilencven perc során. Mi a találatok ellen megyünk, tippünk így: -2.5!

Olvasói sztorik