Hírek

EL: bajnokok búcsúja…

Ma északi stadionok felé vesszük az irányt...

HJK-Krasznodar 2!

A finn bajnok nincs jó passzban, az oroszok idegenben is lerendezhetik a HJK-t…
A HJK tavaly utcahosszal nyerte meg a finn bajnokságot, az idén megvédheti a címét, viszont lényegesen szorosabb az állás. Otthon, a Sonera Stadionban jól teljesítenek a kékek, viszont idegenben harmatosak, és a hajrában sok-sok túra vár Savage-ékra. A legutóbbi hét bajnokijuk közül csak kettőt húztak be Tanakáék. A nemzetközi porondon a BL-től a Lokomotiv Asztana búcsúztatta Mika Lehkosuo legénységét, így maradt az EL, ahol viszont rendesen belenyúltak a jóba a helsinkiek… Az FK Krasznodar ugyanis más kategória, ez az első mérkőzésen gyorsan kiderült. Tíz perc alatt kétgólos hátrányba kerültek Zeneliék, később ugyan szépíteni tudtak, de erre az oroszok még hármat vertek be. 5-1 lett a vége, tulajdonképpen el is dőlt a továbbjutás kérdése. Nagy problémát jelent, hogy a gárda esze, Demba Savage sérült hetek óta, és a krasznodari meccsen Tanaka, a másik gólfelelős is cserét kért. Nélkülük különösen nehéz lesz…
Az FK Krasznodar tavaly az előkelő 3. helyen zárt az orosz bajnokságban, egyebek mellett moszkvai sztárcsapatokat és a kazanyiakat maguk mögé utasítva. 30 forduló alatt mindössze négyszer kaptak ki – nem is csoda, hogy bronzérmesek lettek a zöldek.
A nyáron erősített is Kononov mester alakulata, és az új bajnokságban sem állnak rosszul. Bár sokat remiznek, ennek ellenére a közvetlen élmezőny mögött tanyáznak, verték például Szentpéterváron a Zenitet. A keretben vannak szép számmal légiósok, elől az Ari-Wanderson páros mellett a Dinamótól szerződtetett Smolov is remek formában futballozik. Masszív alakulat a Krasznodar, amely lényegesen nagyobb játékerőt képvisel aktuális ellenfelénél. Az előző körben a Slovannal ütköztek meg az oroszok, a hazai 2-0 után kissé elbohóckodták a visszavágót, így lett 3-3 annak a vége. De a továbbjutás egy percig nem forgott veszélyben.
A Krasznodar magabiztos előnnyel utazhat Helsinkibe, és meggyőződésünk, hogy a gyengélkedő, alapembereit nélkülöző HJK ellen ismét győz majd. Tippünk: 2!

Rosenborg-Steaua Mindkét fél betalál: IGEN!

A norvég listavezető kivégezte Bukarestben a Steauát – ma is jöhetnek a gólok, akár mindkét fél részéről is…
Az odavágók egyik legnagyobb meglepetését a trondheimi alakulat hozta össze azzal, hogy simán 3-0-ra győzött a román fővárosban. A továbbjutás gyakorlatilag eldőlt, ma minden adott a felszabadult futballhoz…
A norvég társulat kirobbanó formában van hetek óta, hatos győzelmi szériát produkált a bajnokságban, továbbment a hazai kupában is, és az EL-ben is oda-vissza veri ellenfeleit. Vasárnap a gyengécske Mjondalen járt Trondheimben, és Kåre Ingebrigtsen vezetőedző kissé takarékos összeállításban és felfogásban futballozó gárdája soványka 1-0-ás győzelmet aratott – mindig a kötelező a legnehezebb, így vélekedtek a fehér-feketék a lefújást követően.
A Steaua A Partizannal szemben elbukta a párosmeccset, így lyukadt ki az EL-ben. Itt pedig olyan pofon érte, amilyen nem mostanában. A románok belealudtak a meccsbe, a második félidőben pedig a Rosenborg átszaladta rajtuk.
Popáék a bajnokságban sem tűnnek igazán meggyőzőnek: noha legutóbb nyertek idegenben, otthon, saját stadionjukban ez az idén még nem sikerült nekik: mind a négy bajnokijukat ikszre adták. Massimo Pedrazzini együttese persze nincs reménytelen helyzetben, ám ennél több kell, minden fronton.
Stanciuék mindenfajta teher nélkül futballozhatnak egy jót Trondheimben, és azért nem olyan rossz ez a Steaua – egy gólra mindenképpen jók lehetnek a piros-kékek.
A mindkét fél betalál opciót érezzük leginkább fogadhatónak ennél a találkozónál. A Rosenborg gólos csapat, elől is, hátul is, a románok pedig bátran játszhatnak, majdnem tét nélkül…

Olvasói sztorik