Hírek

Gólok és hazai!

Egy bajnoki mérkőzésnek és egy ligakupameccsnek jártunk utána...

Dynamo Dresden-Hallescher FC 1!

A feljutásra hajtó házigazda otthon tartja a pontokat a kiscsapattal szemben.
A drezdai alakulat tavaly is a feljutást tűzte ki célul, ám nem jött össze a dolog, csak a 6. helyen zárt. Az idén is a másodosztály a tét a sárga-feketéknél, és ennek megfelelően is álltak neki a pontvadászatnak Uwe Neuhaus fiai. Négy fordulót követően veretlenül vezetik a harmadosztályt, otthon két fölényes sikert arattak, idegenben kétszer remiztek. A keretben nincsen friss sérült, és eltiltás sem nehezíti a szakmai stáb dolgát.
A Hallescher nem kezdte jól a pontvadászatot, három bajnoki vereség mellett kiesett a gárda a kupából is. Aztán a hétvégén jött a feltámadás, magabiztos játékkal 3-0-ra verték a Wehent. Bertramék elmozdultak a kieső helyről, de azért nehéz dolga lesz a kiscsapatnak, ha benn akar maradni a harmadik ligában. Eltiltott nincs, komoly sérült sincs.
Az idén májusban a Stadion Dresdenben 3-2-re győzött a Dynamo: és ma is hazai sikert várunk. Tippünk tehát: 1-es!

Barnsley-Everton +2.5!

A Ligakupa második fordulójában gólokat várunk a Oakwell Groundon!
A Barnsley a harmadik vonalban szerepel, tavaly is itt töltötte az idényt. A gárda Lee Johnson menedzserrel a padon egyelőre nem megy rosszul a társaságnak: a nyitó meccset elbukták Adam Daviesék, viszont azóta nem kaptak ki a piros-kékek. Két győzelem mellett egyszer ikszeltek, a Ligakupában pedig büntetőkkel jutottak tovább a Scunthorpe-pal szemben. A keretben vannak hiányzók: Leroy Lita a támadósorból marad ki sérülés miatt, pedig elméletileg ő a legnagyobb név az alakulatánál. Rajta kívül egy hátvéd nem lehet ott ma este, őt az első játéknapon kellett lecserélni.
Az Everton nem volt túlságosan aktív a játékospiacon, mindössze alig 8 millió euró tapsoltak el a kékek. Az érkezők között Cleverley, Deulofeu, Henen és az aktuális riválistól igazolt Holgate érdemel említést.
Martinez menedzser csapata nagyjából együtt maradt. A támadószekció erős, viszont a védelem csak nem akar összeállni. A Premier League-ben eddig három mérkőzésen négyszer kapituláltak a liverpooliak. Összességében 1-1-1 a mérlegük, a szenteknél győztek magabiztosan Lukakuék, otthon nem bírtak a Watforddal, a hétvégén pedig kikaptak a Manchester Citytől.
Az élvonalbeli együttesnél olyan játékosok is szerepet kapnak majd, akik eddig a bajnokikon jobbára csak a padon, vagy még ott sem foglaltak helyet. A sima 2-esre nem merünk vállalkozni, viszont a gólokban igen is van ráció! Az Everton védelme alapjáraton is képes bakizni, és a Barnsley ezt kihasználhatja. A vendégek az esélyesebbek, de a találatokban jobban bízunk. Tippünk tehát: +2.5!

Olvasói sztorik