Hírek

Sikerülhet a Baselnek a továbbjutás?

A BL-selejtező mellett egy bajnokit szemeltünk ma ki...

Jönköping Södra-Varberg 1!

A svéd másodosztályban a listavezető nagyot léphet a feljutás felé…
A Jönköping 46 egységgel magabiztosan vezeti a bajnokságot, 10 egység az előnye a 3. helyezett gárdával szemben, tíz fordulóval a vége előtt tehát jó eséllyel kijelenthetjük, hogy a zöldek minden bizonnyal a legmagasabb ligában kezdhetnek majd tavasszal.
A Stadsparksvallenben brutálisan erős a brigád, 8-1-1 a statisztikája. A formája lehetne valamelyest jobb is: két idegenbeli iksz között nyert ugyan otthon, de a sereghajtó Brommapojkarnánál azért illett volna nyerniük Thelinéknek. A kupában továbbjutottak a múlt héten. A keretben egy támadó bajlódott sérüléssel.
A Varberg középcsapat, nem tud előrelépni, de hátra sem kell tekintgetnie. 31 pontos, most a 7. a bajnokságban. Idegenben masszív (3-4-3), és zártan védekezik (9-11). A zöld-feketék nincsenek jó passzban, legutóbbi négy bajnokijukból hármat elveszítettek – legutóbb a GAIS fosztotta ki őket hazai pályán. A kupában ugyan továbbléptek, de Kalandék játéka nem feltétlenül meggyőző mostanság. Friss sérült és eltiltott nincs a keretben.
A listavezető otthon nem ismer kegyelmet, és ma sem hibázik. A Varberg nincs jó passzban, nem tudja megnehezíteni a Jönköping dolgát. Tippünk: 1-es!

Maccabi Tel-Aviv-Basel 2! Ki jut tovább: Basel!

A svájci iksz után a helvéteknek Izraelben kell kivívniuk a továbbjutást. Sikerülhet nekik? Igen!
Az izraeli bajnok a hétvégén kezdte meg a hazai szereplését, és a gárda hazai pályár 3-2-es sikerrel mutatkozott be. A zöldek már régóta edzésben vannak, ugyanis a BL-selejtezőkben már voltak kötelezettségeik. A rajt rémálomszerűre sikeredett, ugyanis Zahaviék kikaptak Máltán a Hibernianstól. A visszavágón már kiütötték a szigetlakókat, és így a Plzen várt rájuk. Az első mérkőzést otthon, a Bloomfielden rendezték, és a csehek előnyt szereztek (1-2). A visszavágón viszont Slavisa Jokanovic alakulata fegyelmezett játékkal nyert 2-0-ra. A főtábláért folytatott küzdelem utolsó állomása a Basel elleni párosmeccs. Az izraeliek vezetést szereztek a St. Jakobban, de a félidő előtt még egyenlítettek a helvétek. A hajrában a svájciak bevittek még egy találatot, de a Tel-Aviv nem adta fel: a 96. minutumban jött az egyenlítés! Mitrovicék vannak tehát kedvezőbb helyzetben, kérdés persze az, hogy a lendületes baseli támadókat miként sikerült majd megfékezniük. A keretben nincs friss sérült.
A baseliek csak magukat okolhatják, hogy nem előnnyel utaznak a Közel-Keletre. A svájciaknak voltak gólszerzési lehetőségei szép számmal, de Gashiék csak két alkalommal tudták bevenni a Maccabi hálóját (először 11-esből).
A svájci Szuperligát száz százalékos teljesítménnyel vezeti a piros-kék alakulat. Urs Fischer vezetőedző csapata jól erősített a nyáron, legutóbb Luganóban nyertek magabiztosan 3-1-ra. A tréner pihentetett néhány alapembert, de a siker így sem forgott veszélyben. Janko az első BL-mérkőzésen megsérült, ő még nem lesz ott ma este. A keretben más fontos hiányzó nem lesz.
Az odavágón megtréfált minket a Basel, ugyanis az ő győzelmüket vártuk. Nem jött össze… Ma viszont szerintünk a Degenék nem hibáznak, kiharcolják a továbbjutást Izraelben!

Olvasói sztorik