Hírek

Mönchengladbach-Mainz

Mönchengladbach-Mainz 1!

A nyitó fordulóban elszenvedett kínos vereség után javítanak a zöld-fehér-feketék…
A Borussia Mönchengladbach tavaly az előkelő harmasik helyen végzett, köszönhetően elsősorban remek hazai mérlegének. A gárda a nyáron aktív volt a piacon. A Mönchengladbach Krusét elveszítette (Wolfsburg), Marx visszavonult, Daems pedig a Westerlóhoz távozott. De az érkezési oldalon vannak bizony nagy fogások. Íme a lista: Thorgan Hazard (Chelsea, 8.000.000), Lars Stindl (Hannover, 3.000.000), Tobias Sippel (Kaiserslautern, i.), Josip Drmic (Bayer Leverkusen, 10.000.000), Nico Elvedi (Zürich, 4.000.000), Peniel Mlapa (1.FC Nürnberg, kv.), Amin Younes (Kaiserslautern, kv.), Andreas Christensen (Chelsea, k.), Andreas Christensen (Chelsea, k.).
Ehhez képest óriási csalódást keltett az első játéknapon nyújtott produkció: Lucien Favre alakulata sima 4-0-ás vereségbe szaladt bele Dortmundban. Most fogadkoznak a fiúk, hogy javítanak, és erre minden esélyük megvan, ha a tavalyi teljesítményüket hozzák. Ma egy bekk és egy középpályás nem lesz bevethető.
A Mainz az edzőjét veszítette el a nyáron, Tuchel mester immár a Dortmundot irányítja, helyére Martin Schmidt érkezett, aki hazai vereséggel debütált a kispadon: az újonc Ingolstadt vitte el a pontokat Mainzból. A nyáron minden csapatrészt igyekeztek megerősíteni a piros-fehérek, ám nagy kérdés, hogy ez mire lesz elegendő. Szakértők szerint a brigád gyengült, így nem lesz egyszerű dolga az idei kiírásban.
A Mönchengladbach lényegesen erősebb kerettel rendelkezik, és a Borussia Parkban nem hibázik. Nyernek a vendéglátók! Tippünk: 1-es!

RB Leipzig-St. Pauli 1!

A mai meccs után a hamburgiak már nem lesznek veretlenek…
Mindkét alakulat rendesen bekezdett a Bundesliga II-ben: három játéknapot követően egyaránt 7-7 egységnél járnak. A Red Bull nagyon beerősített a nyáron, cél a feljutás, és eddig ennek megfelelően is teljesítenek a fehér-pirosak. Otthon eddig egy mérkőzést játszottak, na pont azt nem sikerült megnyerniük (Furth, 2-2). A múlt héten Braunschweigből magabiztos játékkal hozták el a pontokat Selkéék. A kupában is simán továbbléptek.
Az északiak tavaly kis híján kiestek, ehhez képest most mindenképpen előrelépés jelet a rajtjuk. A barna-fehérek eddig egyszer túráztak, akkor a Karlsruhét kifosztották. A múlt hétvégén a Fürtöt győzték le otthon. A kupából már kiszálltak, ugyanis a Mönchengladbach nagy falatnak bizonyult (1-4). A keretben egy fontos hiányzó lesz, méghozzá egy kezdő hátvéd.
A lipcseiek erősebb együttest alkotnak, a feljutásra esélyesek. A St. Pauli ugyan jól kezdett, de aligha tudja megúszni ezt a mai túrát vereség nélkül. A pontok a Red Bull Arénában maradnak. Tippünk ennek megfelelően: 1-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik