Hírek

Másodosztályú kalandok

Ma egy holland és egy német meccs került terítékre...

Fortuna Sittard-Volendam 2!

A kanárik nem tudják megfékezni a listavezetőt, vendégsikert várunk!
Három forduló telt el a holland másodosztályban. A Fortuna Sittard négy pontot szedett eddig össze: ikszelt a Den Boschnál, otthon kapott ki az Achillestől, majd nyerni tudott a Helmond vendégeként. A sárga-zöldek eddig tehát nem mennek rosszul, a szaklapok szerint ugyanis a középmezőny aljánál aligha zár jobb helyen a sittardi alakulat. Gokhanék nem spórolnak a találatokkal, eddig minden fellépésükön bevertek kettőt, legutóbb viszont végre nem kaptak, ez három egységet is ért.
A narancssárgák tavaly az 5. helyen zártak, a play offot elbukták, így ismét a másodosztályban küzdenek. Cél a feljutás, és ennek eddig megfelelően is teljesítenek Tuypék: háromból hármat húztak be egyedüliként a mezőnyben, kilenc rúgott góljukra mindössze kettőt kaptak. A forma és a játékoskeret egyaránt jó, meghatározó játékos nem hiányzik a csapatból.
A Volendamot repíti a lendülete, és ez kitart ma Sittardban is. Szerintünk a pontok a vendégekhez kerülnek. Tippünk tehát: 2-es!

Kaiserslautern-Paderborn 1!

A vörösök otthon lerendezhetik a vendégeket…
A Bundesliga 4.fordulójának zárómeccsét a házigazda várja kedvezőbb pozícióból. A 8. helyen áll a Lautern 5 ponttal, viszont ha győz, akkor felugorhat a 4. pozícióba. A vörösök a nyitó fordulóban győztek Duisburgban, majd jött két iksz, otthon a Braunschweiggel, majd az Union Berlinnél. A keretben egy bekk és egy középpályás sérült, de ők a szezon kezdete óta. A Fritz-Walter-Stadionban ez lesz mindössze a második tétmeccse a gárdának, ugyanis a kupában is idegenben szerepeltek – megizzadtak Rostockban, de tizikkel továbbléptek.
A Paderborn meggyengült a nyáron, így egyelőre nem realitás a visszajutás. A kék-feketék be is ragadtak a rajtnál, otthon kikaptak a Bochumtól, majd ugyan nyertek Duisburgban, de a múlt héten a Sandhausen mér rájuk óriási csapást: 6-0-ra égtek meg saját közönségük előtt. A kezdő jobb bekk a kiállítás sorsára jutott, így ő ma eltiltását tölti. Rajta kívül egy jó csatár sérült hetek óta.
A múlt heti hatost nem heverte még ki a Paderborn, a Kaiserslautern otthon hagyományosan erős, ma pedig meg is szerzi első győzelmét odahaza. Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik