Hírek

Olasz kettes, német egyes…

Itália után Germánia felé vesszük az irányt!

Verona-AS Roma 2! +2,5!

A Hellas ma pont nélkül marad a farkasokkal szemben a Seria A nyitó fordulójában.
A Marc Antonio Bentegodiban nem volt nagy mozgás a nyáron. A sárga-kékek Pazzinit, Grecot, Vivianit, Albertazzit, Coppolát és Helandert csábították Veronába, tehát minden csapatrészt igyekeztek megerősíteni. Tavaly ősszel remekeltek Toniék, tavaszra viszont kissé visszaesett a teljesítményük. A támadófocit simán felvállalták Andrea Mandorlini fiai, igaz, a védelem emiatt olykor átjáróházzá vált – 65 gólt kaptak, erre azért nem lehettek büszkék a veronaiak. A keretben Romulo, Winck és Marquez sérült.
Az AS Roma tavaly ezüstérmet szerzett a bajnokságban, a Juvét nem tudták megszorítani a fővárosiak, viszont jó hajrával legalább az ősi riválist sikerült beelőzniük. A bordó-sárgák a támadósort turbózták fel a nyáron, Dzeko és Salah és Falque is ebbe a csapatrészbe érkezett, de jött még Szczesny a kapuba az Arsenaltól, továbbá Paredes a Bocától a középpályára. Ment Romagnoli, Bertolacci, Mapou Yanga-Mbiwa, Viviani, Holebas és Doumbia. A keretben Strootman sérült.
Luis Garcia nincs egyszerű helyzetben, hiszen a klubvezetés bajnoki címet várna el a szakembertől. Más kérdés, hogy a Juvét nagyon nehéz lesz feltartóztatni…
A vendégeknél volt nagyobb jövés-menés, a felkészülés végére viszont már jöttek az eredmények a farkasoknál. Verték a Valenciát és a Sevillát is – igaz, a védelem még olykor ingatag volt. Ennek ellenére bizalmat szavazunk Tottiéknak, szerintünk a pontok a fővárosba kerülnek, no és lesz három gól az ütközetben!

Schalke-Darmstadt 1!

A királykékek ma sem hibáznak, ezúttal az újoncot fektetik két vállra.
A gelsenkircheni alakulat minden csapatrészt igyekezett megerősíteni a nyáron. A védelembe végleg megszerezték Nastasicot, Junior Caicara és Riether ugyancsak bekk, a középpályára Geis érkezett Mainzból, a támadósorba pedig Di Santo jött Brémából. Andre Breitenreiter vezetőedző variációs lehetősége így nagyobb lesz, és bizony a nyitó fordulóban, a Weser Stadionban már villantott is egy nagyot a brigád: 3-0-ra győztek a brémaiak otthonában. Nastasic megsérült, le kellett cserélni, rajta kívül Uchida, Howedes és Giefer nem bevethető.
Az együttes tavaly a 6. pozícióban zárt, ennél azért jobb teljesítményt vár el a szakvezetés az alakulattól.
A Darmstadt tavaly ezüstérmet szerzett a Bundesliga II-ben, így juthatott fel az első osztályba. Otthon félelmetesek voltak a kékek, idegenben viszont zömében ikszeltek a kékek. A nyáron kevés pénzből igazoltak sok focistát, a Herthából érkeztek minden csapatrészbe, de a napokban Garics is ide szerződött a Bolognától. A nyitó napon Merck-Stadion am Bollenfalltor-ban 2-2-re végeztek a Hannoverrel – hiába vezettek kétszer is Hellerék, a szászok pontot tudtak hozni tőlük.
A Darmstadtnak még szoknia kell a Bundesliga I légkörét, és a Veltins Arénában még a rutinosabb és erősebb társulatok is gyakran szenvednek. A Schalke otthon győz, magabiztos sikert arat az újonc ellen. Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik