Hírek

Rapid Wien-Sahtar Donyeck

Egy BL és egy bajnoki a mai kínálatban...

Rapid Wien-Sahtar Donyeck Mindkét fél betalál: IGEN!

Az osztrákok igencsak gólképesek – elől és hátul egyaránt. Erre alapozzuk tippünket…
A párharc győztese ott lesz a BL-főtáblán. Az osztrák együttes rendesen bekezdett, a tavalyi ezüstérmes a Bundesliga eddigi 5 fordulójában 13 egységet szerzett, 14 gólt hintett, és 6-ot kapott. A hétvégén Grazban lépett pályára, és noha a Sturm kétgólos előnyre tett szert az első játékrészben, Zoran Barisic fiai egyenlíteni tudtak. A BL-ben az Ajax várt a zöldekre. Az Ernst Happel Stadionban 2-2-re végeztek a felek, Amszterdamban viszont nyerni tudtak Bericék (2-3), így a bécsiek várhatták a BL-sorsolást. Egy alapembernek számító bekk megsérült Grazban, ő kihagyja a mai kupameccset.
A donyecki együttest rendesen kifosztották a nyáron, így sokan már temették a narancssárga-feketéket. A bajnokságban valóban botladozik a gárda (3-1-1), legutóbb a Dnyipro nyert Odesszában a Sahtar pályaválasztásával, Mircea Lucescu fiai a BL-ben azért bizonyították, hogy kár őket leírni. A nagybevásárláson átesett Fenerrel idegenben 0-0-ra végeztek, a visszavágón Lvovban Teixeiráék 3-0-ra verték a török alakulatot. Az ukrán csaőat valóban meggyengült, de azért így is veszélyes társulat az övék.
A Rapid igencsak gólos csapat lett az idén, a Sahtar pedig remekül kontrázik. Az az érzésünk, hogy mindkét háló megzörren ma este Bécsben – legalább egyszer…

Kooteepee-Inter Turku -2.5!

Két, igencsak motivált csapat találkozik ma délután az Arto Tolsa Areenában: kevés találattal kalkulálunk.
A házigazda 19 egységével a 11., azaz osztályozós helyen áll a finn élvonalban, amelyből már 11 játéknap van vissza. A zöld-fehérek újoncként vágtak neki a pontvadászatnak, céljuk pedig a bennmaradás kiharcolása volt. Egyelőre a veszélyes zónához tartoznak, gyengélkedésük oka csapnivaló támadójátékukban keresendő: 22 ütközetben 14-szer voltak eredményesek a fiúk… Otthon 2-4-3-as mérleghez 7-8-as gólkülönbség társul, Gruborovicsék egy hétmeccses nyeretlen szériát zártak le a minap, amikor is győztek a Mariehamn vendégeként (0-1). A brigád over-under mérlege 8/14. A keret nem lesz teljes, az elsőszámú kapusuk sérült, egy középpályás pedig eltiltását tölti majd, miután kiállították a legutóbbi bajnokin.
A turkui alakulat a 4. jelenleg, 32 pontjához 2-5-4-es vendégmérleg párosul. A dobogó legalsó fokára még simán odaérhet, az SJK-csak kettővel előzi meg, ugyanakkor hátrafelé is kell tekintgetniük a kék-feketéknek, mert tömör mögöttük a tabella. Ami a formát illeti, nos, a bajnokságban mostanában teljesen szeszélyesen teljesítenek Onovóék, akik a kupában viszont sikerrel vették a Kuipo elleni akadályt szombaton. A túrákon az Inter is zártabban futballozik, mint odahaza, idegenbeli gólkülönbsége 10-12. Összesített over=under statisztikája 9-13. A keretben eltiltott és friss sérült nincsen.
Mindkét alakulatnak roppant fontos lenne a győzelem, más-más okból természetesen. Ugyanakkor nem gondoljuk, hogy bármelyik együttes extra kockázatot vállalna. Kevés gólt várunk az ütközettől, tippünk tehát: -2.5!

Olvasói sztorik