Hírek

Középpontban a BL

Van, ahol gólokat várunk, van, ahol nem...

Lazio-Bayer Leverkusen Mindkét fél betalál: IGEN! +2,5!

A BL-főtábla a tét – gólokat várunk az Olimpicóban!
A Serie A még nem kezdődött el, a rómaiak viszont már túl vannak egy tétmeccsen: augusztus elején Sanghajban elbukták a Szuperkupát a Juvestusszal szemben (2-0). A halvány kékek tavaly remekül teljesítettek a bajnokságban, egy ponttal maradtak le a városi rivális mögött, így végül bronzérmesek lettek Pioli mester tanítványai. Attraktív, támadó focit toltak Felipe Andersonék, 70 találatot jegyeztek a pontvadászatban! A keretben volt mozgás a nyáron, a Lazio eddig több mint 20 millió eurót költött a börzén. Íme az érkezők listája: Sergej Milinkovic-Savic (Genk), Ricardo Kishna (Ajax), Dusan Basta (Udinese), Mauricio (Sporting Lisbon), Patric (Barcelona B), Ravel Morrison, Wesley Hoedt (AZ Alkmaar).
A felkészülési időszakban nem okozott sok örömöt a gárda a drukkereinek, szinte mindenkitől kikaptak Kloséék. No de nem is az edzőmeccseket kell megnyerni!
A Bundesliga már megkezdődött a hétvégén, a gyógyszergyáriak pedig nyertek is hazai környezetben (Hoffenheim, 2-1). Előtte a kupában is mentek már egy kanyart Kiesslingék, tehát a germán alakulat játékban van.
Roger Schmidt társulatánál is volt mozgás rendesen a nyáron. Rolfes visszavonult, Gonzalo Castro, Milik, Wollscheid, Reinartz és Drmic is eligazolt. Az érkezési oldal így fest: André Ramalho (Red Bull Salzburg, i.), Marc Brasnic (Bayer Leverkusen U19), Kirjakosz Papadopulosz (Schalke, 6.500.000), Admir Mehmedi (Freiburg, 8.000.000), Christoph Kramer (Borussia Mönchengladbach, kv.), Dominik Kohr (Augsburg, kv.), Rju Szeung Wu (Eintracht Braunschweig, kv.), Maximilian Wagener (VfL Osnabrück, kv.), Konsztantinosz Sztafilidisz (Fulham, kv.), Benjamin Henrichs (Bayer Leverkusen U19), Lukas Boeder (Bayer Leverkusen U19), Robin Becker (Bayer Leverkusen U19), Jonathan Tah (Hamburg, 7.500.000).
Mindkét tréner, így mindkét brigád támadó felfogású. Bár az első mérkőzéseken rendre óvatosabb futballt lát a publikum, ma nem gondoljuk, hogy meghazudtolná magát a Lazio és a Leverkusen. Jó eséllyel mindkét fél betalál majd, és jöhet a +2.5-ös opció is!

BATE-Partizan Belgrad -2.5

A zárt védekezésre épít mindkét társulat. A tét hatalmas, nem rontanak egymásnak a felek. Kevés találattal számolunk…
A BATE annak ellenére vezeti hazája bajnokságát, hogy az elmúlt két találkozóján csak 1 pontot szerzett. A sárga-kékek elképesztően jól védekeznek, a pontvadászatban 16 meccsen 5-ször kapituláltak, és a BL-selejtezőkön is eddig általában jól zárt a retesz. Az eddig lejátszott 4 csata közül kettőt lehoztak nullára, de a Dundalk, majd a Vidi is csak egyszer volt eredményes ellenük. A Borisov Arénában egy ellenfélnek sincs könnyű dolga: Volodkóék játéka sematikus, viszont roppant keveset hibáznak, lezárják a területeket, szinte képtelenség őket megkontrázni.
A Partizan is két kört ment a BL-ben eddig, a Dila Gora ellen simán, a Steaua ellen kicsit döcögősebben léptek tovább Trujicék. A címvédő jelenleg nem vezeti a bajnokságot, hátránya már 6 egység – bár még sok forduló van hátra, az eddigi gyászos idegenbeli formán mindenképpen javítani kell (0-0-2). Legutóbb a Vojvodinánál vizitáltak Zoran Milinkovic vezetőedző fiai, és kaptak ki 3-2-re.
Aki továbbjut, főtáblára kerül a BL-ben. A tét tehát óriási, és nehezen tudjuk elképzelni, hogy bármelyik alakulat is túlzott kockázatot vállalna az első mérkőzésen. Iksz körüli végeredményt és kevés gólt várunk. Tippünk tehát -2.5!

Olvasói sztorik