Hírek

Svéd és izlandi történet…

Fontos pontokra vadásznak az északi csapatok...

Atvidabergs-Norrköping 2! +2.5!

A házigazda már-már menthetetlen, alig ha tér magához a bajnoki címre törő vendégek ellen…
Az Atvidabergs nagyon rossz pozícióból várhatja a bajnokság hajráját: a pontvadászat kétharmada után az utolsó, 19 fellépésen mindössze 10 egységet szerzett, hazai mérlege felejtős (1-5-3) Érdekesség, hogy a legutóbbi 6 bajnokijából csak egyet veszített el, igaz, nem is nyert – igazi döntetlen-specialista lett a gárda – más kérdés, hogy a hárompontos rendszerben ez cseppet sem kifizetődő. A bennmaradás még nem szállt el teljesen, mivel a 13., már biztos vonal feletti Falkenbergs is csak 16-ig jutott. A keretben lesznek hiányzók, szép számmal: a kezdő kapus sérült, egy fontos középpályás eltiltott, és három bekk pedig betegséggel küszködik!
A Norrköping régi önmagát idézi, harcban áll a bajnoki címért, 38 egysége van, épp annyi, mint a Göteborgnak és az Elfsborgnak – de a 6. AIK is 36tal tolta a forduló előtt. Elképesztő izgalmas hajrára van kilátás, botlás ebben a szakaszban már nem engedélyezett. A fehér-fékek idegenben is erősek, 5-3-1-es sorukkal a legerősebbek ebben a tekintetben. Ami a formájukat illeti, nos, április vége óta mindössze egy bajnokit buktak el, igaz, az roppant fontos volt, a rivális AIK győzött nála két hete. Azóta már rendezték a soraikat Kujovicék, az Örebrőől hozták el a három pontot. Egy bekk eltiltott lesz, egy másik hátvéd sérült, és egy középpályás is edzéseket hagyott ki.
A hazaiak képtelenek nyerni, ráadásul most lesz a hiányzójuk is. A Norrköping bajnokságot akar nyerni, ehhez pedig győznie kell a sereghajtónál. Gólokat és 2-est várunk az ütközettől!

FH Hafnarfjördur-Stjarnan 1!

A házigazda jó formát mutat, és ha nyer, tesz egy nagy lépést a bajnoki cím felé. Nem hibázik az FH!
Bosszúvágy… Ezzel a szóval is jellemezhetnénk mindazt, ami dolgozik a házigazda futballistákban. Egy esztendeje ugyanis épp a Stjarnan előzte meg őket a bajnoki címért folyó versenyfutásban – mindössze 1 ponttal.
AZ idén viszont már a helyzet. Az FH 33 egységgel vezet, legfőbb riválisa, a KR 30-nál jár. Otthon 4-2-1-es a mérlege, a formája viszont kimondottan biztató: a nemzetközi kupakiesés óta otthon szárnyalnak a fiúk, három győztes bajnokiból érkeznek a mai találkozóra.
A Stjarnan csak 20 pontot zsebelt be ezidáig, otthon pocsék, idegenben nem rossz (4-1-2). Ami a bajnok formáját illeti, leginkább a kiszámíthatatlan jelző felel meg rá. Tiszta hullámvasút az idei kiírás, Knuttsenék nem tudják állandósítani a formájukat. A múlt heti, Vikingur elleni hazai iksz áldozatokkal járt, két alapember ugyanis pirosat kapott, így ezúttal eltiltott lesz.
A Hafnarfjördur lendületben van, motivált lesz, a Stjarnanban nem érezzük az erőt, ráadásul eltiltottjai is lesznek a vendégeknek. Tippünk: 1-es!

Olvasói sztorik