Hírek

Svéd egyes, angol kettes!

Az esélyesek nem hibáznak!

AIK-Kalmar 1!

A fővárosiak otthon brutálisak, a kalmariak teljesen kiszámíthatatlanok. Ma nem borul a papírforma…
Az AIK 36 egységével az 5. helyen áll 19 fordulót követően a svéd élvonalban. A sárga-feketék azonban még egészen komoly célokat is elérhetnek, hiszen a listavezető Göteborg is csak 38-nál jár! Roppant kiélezett tehát a verseny, mint pontnak nagy jelentősége lehet a végelszámolásnál. A Friends Arénában 9-1-0 Goitomék mérlege, idegenben viszont gyengék (1-5-3). A formája – svéd honban – pazar, három győztes rangadóval a hátuk mögött érkeznek a mai ütközetre. Ugyanakkor a nemzetközi porondon könnyűnek találtattak Banguráék: a görög riválisa oda-vissza verte az EL-ben. A védelem összeállításánál lesz bajban Andreas Alm vezetőedző, ugyanis egy bekk eltiltott lesz, másik három pedig sérült…
A Kalmar igazi középcsapat: nem tud beleszólni a nagyok dolgába, ugyanakkor a veszélyes zónától is tisztes távolságban tanyázik. Most a 10. 22 ponttal, idegenben 2-1-6-os pocsék statisztikával. A formája elképesztően szeszélyes, igazi hullámvasút: nyerni tudott Helsingborgban, majd otthon égett meg a Sundsvalltól. Sok logika nincs a teljesítményükben. Jó hír a piros-fehér drukkereknek, hogy a sérültek zöme visszatért, már csak egy középpályás nem bevethető.
A motivációs tényezők, a játékoskeret erőssége, valamint a hazai pálya egyértelműen a hazaiak mellett szól. Kötve hisszük, hogy a kalmariak meglepetést tudnának okozni a Friends Arénában. Tippünk ennek megfelelően: 1-es!

Crystal Palace-Arsenal 2!

Az ágyúsok vereséggel kezdtek – ma javítaniuk kell!
A piros-kékek jól erősítettek a nyáron: Alan Pardew-ék csaknem 30 millió eurót tapsoltak el a piacon! Íme az érkezők listája: Bakary Sako, Connor Wickham, Alex McCarthy, Patrick Bamford, Yohan Cabaye. Nem rossz névsor, többen közülük helyet is kaptak a Norwich elleni idegenbeli győzelem alkalmával a keretben (1-3). Zaháék jól futballoztak, kontrollálták a meccset. A keretben Speroni kapus mellett Frazier Campbell és Marouane Chamakh sérült.
Az Arsenal Cech kapuson kívül nem igazolt – eddig – senkit. Arsene Wenger még vadászik egy gólvágóra, Benzema neve vetődik fel leggyakrabban, ám egyelőre nem köttetett meg az üzlet. A keret egyben maradt, erős is, viszont a múlt vasárnap a csatársor impotens maradt, az új hálóőr pedig nem állt a helyzet magaslatán – így fordulhatott elő, hogy az Emirates-ben sima 2-0-ás győzelmet arattak a kalapácsosok. A piros-fehéreknél Wilshere, Welbeck, Rosicky és Bellerin bajlódik sérüléssel.
A Selhurst Parkba szívesen látogat az Arsenal, az utóbbi években ugyanis rendre győzedelmeskedtek az ágyúsok. Ma is bizalmat szavazunk nekik, a rossz rajtot jobb folytatás követi! Tippünk tehát: 2-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik