Hírek

Magyar hazai, német gólok és hazai!

A pályaválasztókra fogadunk ma...

Puskás Akadémia-Békéscsaba 1!

A felcsútiak egyre eredményesebbek, a vendégek ezt nem tudják elmondani magukról…
A Puskás Akadémia megerősödött a nyáron, minden csapatrészbe sikerült meghatározó futballistát igazolniuk a felcsútiaknak. A legnagyobb fogás minden bizonnyal Jarni mester volt, aki Pécsről tette át székhelyét a Fejér megyei településre. A kékek mégis vereséggel kezdtek (MTK), utána viszont értékes pontot hoztak a Lokitól, verték a Paksot, majd remiztek a Szusza Ferenc Stadionban. Pekárék javuló formát mutatnak, ráadásul komolyabb hiányzója sem lesz a horvát trénernek.
A Békéscsaba eddig nem tudta felvenni az élvonal ritmusát. A viharsarkiak 4 meccsből négyet elbuktak, és gólt sem tudtak szerezni az első bajnoki óta. A védelem pocsék, gólkülönbségük 2-11, a túrákon 0-6. Idegenben a Paks és az Újpest nullázta le Zoran Szpisljak együttesét, amely a héten azért apró sikerélményben részesült: 1-0-ra nyertek kupameccsen a harmadosztályú Csepel vendégeként. Elnézve a lila-fehérek keretét, ha nem történik extra erősítés augusztus végéig, minden bizonnyal a vonal alatt végezhetnek májusban… Borbély pirosat kapott a Vasas ellen, így eltiltott lesz.
Óriási minőségbeli különbség mutatkozik a két keret között, ráadásul az újonc vendégként (is) gyengélkedik. A Puskás egyre jobban összeáll, és ma újabb sikert arat. Tippünk tehát: 1-es!

Bayer Leverkusen-Hoffenheim 1! +2,5!

Gólokban gazdag, no és hazai sikerrel végződő kilencven perccel számolunk a “falusiak” leverkuseni vendégjátékán…
Roger Schmidt vezetőedző minden csapatrészt megerősítette. Kellettek is az új arcok, ugyanis távozók is voltak szép számmal a BayArénából. Rolfes visszavonult, Gonzalo Castro, Milik, Wollscheid, Reinartz és Drmic is eligazolt. Az érkezési oldal így fest: André Ramalho (Red Bull Salzburg, i.), Marc Brasnic (Bayer Leverkusen U19), Kirjakosz Papadopulosz (Schalke, 6.500.000), Admir Mehmedi (Freiburg, 8.000.000), Christoph Kramer (Borussia Mönchengladbach, kv.), Dominik Kohr (Augsburg, kv.), Rju Szeung Wu (Eintracht Braunschweig, kv.), Maximilian Wagener (VfL Osnabrück, kv.), Konsztantinosz Sztafilidisz (Fulham, kv.), Benjamin Henrichs (Bayer Leverkusen U19), Lukas Boeder (Bayer Leverkusen U19), Robin Becker (Bayer Leverkusen U19), Jonathan Tah (Hamburg, 7.500.000).
A piros-feketék a felkészülési időszak végén egyre jobban teljesítettek, verték a Chievót és a Levantét is, és a német kupában sem okozott gondot egy kiscsapat ellen való továbbjutás. A vezetőedző számol az új szerzeményekkel, minden bizonnyal Tah, Mehmedi és Papadopulosz is szerepet kap az első játéknapon. A gyógyszergyáriakra egyébként kemény hetek várnak, még augusztusban kétszer megütköznek a Lazioval a BL-főtábláért, és vár még rájuk egy müncheni túra is…
A Hoffenheimre lényegesen nyugodtabb időszak vár – ezt köszönhetik Szalaiék maguknak is, hiszen már az első fordulóban kiestek a kupából… Markus Gisdol vezetőedző nem ilyen rajtról álmodott, ez egészen biztos, különös tekintettel arra, hogy a tulajdonosok több mint 16 millió eurót öntöttek a csapatba. Persze, nem kell őket sajnálni, hiszen a bevételi oldalon 50 millió fölött járnak… Távozott Firmino, Modeste, Grifo, Beck, Abraham és Schipplock, tehát minden csapatrészből hagyták el a gárdát. Íme az érkezési oldal: Pak In Hjök (KjungHi University), Nicolai Rapp (Hoffenheim U19), Benedikt Gimber (Hoffenheim U19), Jonathan Schmid (Freiburg, 3.800.000), Fabian Schär (FC Basel, 4.100.000), Joelinton (Recife, 2.200.000), Pavel Kaderábek (Sparta Praha, 3.500.000), Marko Maric (Rapid Wien), Christoph Martschinko (SV Grödig), Luis Advíncula (Sporting Cristal Lima, kv.), Michael Gregoritsch (VfL Bochum, kv.), Sandro Wieser (Aarau, kv.), Júnior Ponce (Vitória Setúbal, kv.), Vincenzo Grifo (FSV Frankfurt, kv.), Filip Malbaszics (Lechia Gdansk, kv.), Tobias Weis (VfL Bochum, kv.), Jiloan Hamad (Standard Liége, kv.), Afriyie Acquah (Sampdoria, kv.), Mark Uth (Heerenveen, 3.000.000), Kevin Kuranyi (Dinamo Moszkva, i.)
Mindkét alakulat inkább előre erős, és a két vezetőedző egyaránt a támadófoci híve. Ennek megfelelően gólokat várunk, és összességében hazai sikert. A Leverkusen a csapatépítésben előbbre jár, és ez ma három egysget érhet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik