Hírek

Gólparádé az Allianzban, erős hazai a holland kettőben

Hazai sanszokkal számolunk ma mindkét ütközetben...

Bayern München-Hamburg +3,5!

Kiszakadhat a gólzsák ma az Allianz Arénában – akár négyig is eljuthatnak a felek!
A bajorok tavaly sétagaloppban nyerték meg a bajnokságot, igaz, más trófea nem jutott Guardiola mester fiainak, ugyanis a BL-ből és a Német Kupából is búcsúzni kényszerültek. A piros-fehérek a szezon nyitányán elbukták 11-esekkel a Szuperkupát a Wolfsburggal szemben, azóta viszont helyre tették renoméjukat: legyőzték a Milant és a Realt is, no és a kupában is továbbléptek.
A nyáron vásárolgattak ismételten a bőrnadrágosok, potom 75 millió eurót hagytak a piacon. Vidal, Douglas Costa és Joshua Kimmich érkezett. Pizzaro, Reina, Shaqiri és Sweinschteiger ment, összességében azért tehát tovább erősödtek Robbenék.
A Hamburg a tűzzel játszik, és nem unja! A legutóbbi két kiírásban osztályozón maradtak bent a Bundesligában a kikötővárosiak. A keretet igyekeztek megerősíteni az északiak. Lássuk, kik jöttek: Lewis Holtby (Tottenham Hotspur, 6.500.000), Mohamed Guaida (Hamburg II), Batuhan Altintas (Bursaspor, 400.000), Lasse Sobiech (St. Pauli, kv.), Jacques Zoua (Kayseri Erciyesspor, kv.), Kerem Demirbay (Kaiserslautern, kv.), Jonathan Tah (Fortuna Düsseldorf, kv.), Szakai Gotoku (VfB Stuttgart, 700.000), Emir Spahic (egyesület nélküli), Batuhan Altintas (Bursaspor, i.), Ronny Marcos (Hamburg II), Andreas Hirzel (FC Vaduz, 50.000), Albin Ekdal (Cagliari, 4.500.000), Sven Schipplock (Hoffenheim, 2.500.000), Michael Gregoritsch (VfL Bochum, 3.000.000)
A távozási oldalon ez a névsor olvasható: Marcell Jansen (visszavonult), Rafael van der Vaart (Real Betis, i.), Ivo Ilicevic (szl.), Gojko Kacar (szl.), Szlobodan Rajkovics (szl.), Heiko Westermann (szl.), Lasse Sobiech (St. Pauli, i.), Maximilian Beister (Mainz, i.), Julian Green (Bayern München, kv.), Lewis Holtby (Tottenham Hotspur, kv.), Alexander Brunst (Wolfsburg II, 200.000), Valon Behrami (Watford, 4.500.000), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen, 7.500.000), Matti Steinmann (Chemnitzer FC, k.)
Változásból tehát volt bőven, Labbadia mesternem lesz dolga, bőven. A piros-kék-fehérek nem kezdték biztatóan a szezont, ugyanis a negyedosztályú Jénától kikaptak hosszabbításban, így búcsúztak a kupától. Egy gonddal kevesebb…
Az elmúlt években általában sok gól esett a hamburgiak látogatásakor – tavaly konkrétan nyolc… A +7,5-ös opciót erősnek érezzük, de négy találatig könnyedén eljuthatnak a felek. Mi erre fogadunk!

Volendam-Den Bosch 1!

Alaposan bekezdett a Volendam a holland másodosztályban – ma sem torpannak meg a narancssárgák!
A németalföldi második ligában a múlt héten indult útjára a labda. A Volendamra nem várt könnyű feladat, hiszen az élvonalnak búcsút intő NAC-hoz kellett látogatni. A narancssárgák cseppet sem illetődtek meg Bredában, és nagyon sima, 4-1-es győzelmet arattak! Robert Molenaar együttese mondjuk kellemes helyzetbe került fél óra elteltével, amikor is emberelőnybe került a vendéggárda. A szünet még 0-0 volt, de utána felpörögtek Tuypék, és meg sem álltak négyig. A támadósora hagyományosan erős a Volendamnak, maradt Kwakman, a rutinos csatár, aki az egykori Fradi-ékkel remek párost alkot. Quekel, egy másik gólvágó viszont elment a De Graafschaphoz.
A Den Boschra elméletileg könnyen megoldható feladat várt, hiszen a nyáron tovább gyengülő Fortuna Sittardot látta vendégül. A papírforma hazai sikert ígért, viszont Rene van Eck alakulata nem bírt a zöld-sárgákkal. 2-2 lett a vége, a második félidőben a hazaiaknak kellett menniük az ikszért. Egy rutinos csatár sérült, ő még nem lesz bevethető.
Gólos meccset várunk, viszont a hazaiak győzelmében nagyobb az érték. Jól kezdett a Volendam, és szerintünk a lendülete még kitart. Tippünk: 1-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik