Hírek

Svájci hazai és osztrák találatok

Ma a Baselt nyeretjük, aztán átruccanunk az Altach-Mattersburg meccsre...

Basel-Thun 1!

A honi bajnokságban alig ha lesz ellenfele a Baselnek – ma biztosan megadja magát a gyengécske Thun…
A Basel ott folytatja az idei kiírásban, mint ahol abbahagyta tavaly: sorra nyeri a meccseit, négyből négynél jár a bajnokságban, és a nemzetközi porondon sem okozott problémát a Lech Poznan legyőzése: a helvétek oda-vissza verték a lengyel bajnokot. A Maccabi ellen koronázhatja meg teljesítményét a piros-kék brigád, ha továbbjutnak, a főtáblán lesznek az idén is a BL-ben. A keret erősödött, Bjarnason és Janko jó vételnek tűnik, ráadásul sikerült megtartani Gashit is.
A 2015/2016-os pontvadászatban eddig a Vaduz és a Sion járt a St. Jakob Parkban, és bizony még érintetlen Urs Fischer együttesének hálója. A keretben a balbekk és egy támadó sérült.
A Thun tavaly a 4. helyen zárt, ki is jutott az EL-be, ahol még áll a gárda: érdekes módon a Vaduzzal került szembe, és idegenben rúgott góllal léptek tovább pirosak. A bajnokságban beragadt a rajtnál a társulat, mindössze 3 egységet szereztek Rappék az első négy fordulóban: idegenben 1-0-1 a soruk, a Luganónál nyertek, a Young Boys-nál kikaptak. A többfrontos küzdelemhez nem elég mély a keret, így nem kizárt, hogy rotálja majd csapatát Ciriaco Sforza vezetőedző. Az EL-ben a Sparta Praga vár majd a svájci kiscsapatra. A keretben egy bekk és egy középpályás sérült.
Legutóbb a St. Jakob Parkban 3-0-ra nyertek a bázeliek, és ezúttal is sima hazai sikert várunk. Nagyon 1-est érzünk!

Altach-Mattersburg +2,5!

A sereghajtó az újoncot fogadja – gólokkal számolunk a roppant fontos ütközetben!
Három forduló után nulla, azaz nulla egység áll az Altach neve mellett. A gárda két idegenbeli sitt után (Grödig, Austria Wien) otthon is megégett – a Strum vitte el mindhárom pontot a Cashpoint Arénából. A tavalyi bronzérmes mindeközben viszont még áll az EL-ben, miután a Guimarest oda-vissza verte. Érdekesség, hogy a táblára jutáshoz egy újabb luzitán alakulattal kell megküzdeniük Aigneréknek.
Damir Canadi vezetőedző majdnem teljes kerettel készülhet a mai mérkőzésre, mindössze egy hátvédje nem bevethető.
Az újonc produktumára eddig nem lehet panasz. A zöldek hat pontosak, otthon verték a bajnokot és a Riedet, idegenben viszont kikaptak az Admiránál a két siker között. Ivica Vastic, a brigád trénere nem hazudtolja meg önmagát, igazi támadó szellemű csapatot pakolt össze Mattersburgban. Grgicék mennek előre rendesen, viszont olykor ki is nyílnak hátul – minden mérkőzésükön jött a mindkét fél betalál és az over opció is… A keret szinte teljes lesz a mai túrán.
Az egymás elleni közös mérleg kiegyensúlyozott, viszont szembetűnő, hogy rendre szép számmal potyognak a gólok. Ma is ezt várjuk – húzzuk be a +2.5-ös opciót!

Olvasói sztorik