Hírek

Gólváltás északon és Lyon-siker

A svéd rangadótól gólokat várunk, míg a Lyon idén is verheti otthon a Lorient csapatát...

Malmö – Göteborg, mindkét csapat betalál IGEN!

A Malmö ugyan címvédési reményekkel vágott neki ennek a szezonnak, ám úgy fest, nem tudja majd megvédeni a trófeát. Jelenleg 31 ponttal a 6. helyen tanyázik, lemaradása hét pont az éllovas Göteborg mögött. A támadójátékkal nincs gond, ez a legjobb a ligában 35 lőtt góllal. A védelem viszont valahogy nem állt össze erre a szezonra: 24 gólt kapott eddig, ami az élmezőnyben a legtöbb. Egy nagyon kemény BL-csatáról érkezik, ugyanis a Salzburg elleni visszavágót 0-2-es hátrányból indították, de végül 3-0-ra nyertek és továbbléptek az osztrák együttesen!
A Göteborg masszív csapat lett és vezeti a bajnokságot 38 egységgel, azonban nem igazán ülhet a babérjain, hiszen az üldözők szorosan a nyomában vannak. Az előny elolvadása betudható annak, hogy az El-ben szerepelt a csapat, ahol előbb túljutott a Slask csapatán, a portugál Belenenses együttesével viszont már nem bírt, így kiesett. Marad tehát a bajnokság, ahol legutóbb az Örebro legyőzésével megszakították 4 meccses nyeretlen szériájukat. A védelem nagyon rendben van, mindössze 10 gólt kapott 18 meccs alatt, igaz ebből hetet az idegenbeli 9 meccs során…
Két jó támadójátékkal bíró élcsapat találkozik egymással. Mindketten nemzetközi kupameccsről érkeznek, amely a Malmö számára lélektani pluszt jelenthet, hiszen ők továbbléptek, míg a Göteborg kiesett, ez minden bizonnyal ott lesz a fejekben vasárnap délután. Tavaly ebben a felállásban 2-2-es döntetlenre végeztek a felek és a két csapat eddig mutatott játékát elnézve idén is megzörrenhet Malmőben mindkét csapat hálója!

Lyon – Lorient 1!

A tavalyi ezüstérmes Lyon a 16. helyen zárt Lorient csapatát fogadja a nyitó fordulóban. A Lyon az előző szezonra összeért, és szép támadójátékkal futott be a PSG mögött a 2. helyre, így megúszva a BL-selejtezőket. Nem nagyon piszkálták a csapatot nyáron: érkezett egy támadó a Bastia csapatától, valamint az MU-tól Rafael a védelembe.
A Lorient tavaly pengeélen táncolt, de végül ki tudta vívni a bennmaradást. Ayew távozott, ez a legnagyobb gond most a csapatnál, őt nem lesz egyszerű pótolni, és a Trabzontól érkezett támadó nem biztos, hogy meg tudja oldani ezt a gondot.
Ebben a felállásban tavaly sima 4-0 lett a vége, most is nyerhet a Lyon és győzelemmel kezdheti a friss pontvadászatot.

Olvasói sztorik