Hírek

Irány Norvégia!

Két bajnokit is rendeznek ma az északi országban...

Sandefjord-Mjöndalen +2,5! Mindkét fél betalál: IGEN!

A kiesési rangadó elmaradhatatlan kellékei lesznek a gólok…
A sereghajtó az utolsó előttit fogadja a norvég élvonal 19. játéknapján. A házigazda pocsékul tolja az idén, mindössze 9 egység áll a neve mellett, mentségére legyen mondva, hogy ebből 8-at sajét stadionjában húzott be (2-2-5). Persze, erre a mérlegre sem lehetnek büszkék Mjeldéék, mint ahogy a formájukra sem… Három vereségből érkeznek a mai ütközetre, igaz, élcsapatokkal találkoztak a közelmúltban a fiúk. A bennmaradásra egyre csekélyebb a gárda esélye, lemaradása immár 7 egység az osztályozós pozíciótól, 10 pedig a vonal feletti helytől. 13/5 az over-under mutatója. Ami a keretet illeti: egy eltiltott védő visszatérhet, sérült viszont három bekk és egy kapus, így a hátsó alakzat összeállításakor nem lesz egyszerű helyzetben Lars Bohinen vezetőedző.
A Mjöndalen menekül, de egyelőre nem jó hatékonysággal teszi: 16 pontjával a 15., kieső helyen áll. Feladnia nem kell a harcot, mivel három alakulat is lőtávolon belül van. Viszont a formán mindenképpen javítaniuk kellene Kapidzicéknak, hiszen május közepe óta képtelen nyerni! Azóta néhány iksz és sok zakó csúszott be. Legutóbb az Odd járt nála, és ha már tiszteletét tette, akkor rúgott is egy hatost a házigazdának (3-6). Vendégként nyeretlenek (0-4-4), 11 rúgott góljukra 20-at kaptak. 12/6 az over-under statisztikájuk. Egy alapembernek számító középpályás “besárgult”, egy fontos bekk sérült…
A két alakulat egymás elleni meccsei rendre eseménydúsak, 9 ütközet közül 8-szor jött az over eredmény. Mi is erre fogadunk: +2,5 és mindkét fél betalál!

Valarenga-Tromsö 1!

A dobogóra gyúró házigazda nem hibázhat a gyengélkedő kiscsapat ellen…
A Valarenga tartja a 3. helyét, jelenleg 33 egységnél jár, még előbbre is tarthatna, ha otthon nem lenne ilyen szeszélyes. Vagy nyer, vagy veszít… 5-0-4-es a mérlege – de legalább a legutóbbi két hazai fellépését behúzta. Most viszont vendégségben maradt pont nélkül a hétvégén: rangadót buktak a piros-kékek a Stabaek vendégeként. Az elsőszámú kapusuk mellett egy ötgólos csatár sérült – ők azért hiányoznak majd ma este…
A Tromsö 16 pontjával a 14., osztályozós pozíciót foglalja el a tabellán. A piros-fehérek gyengén rajtoltak, majd futottak május végétől július közepéig egy jobb szériát – így mozdultak el a vonal alól. A leállás után viszont két vereség csúszott be; az Oddnál ki lehet kapni 3-2-re, de otthon a Stromsgodsettől 0-6-ra.. Na, azért az túlzás… Idegenben eddig sem villogtak Ondrasekék, 1-2-6-os a soruk. Most a sérült cserekapus mellett egy fontos bekk nem lesz – ő pirosat kapott a múlt hétvégén.
Májusban idegenben 5-4-re nyert a Valarenga, és összességében sem nyerni jár a Tromsö az Ullevaal-ba. Ma a hazaiak megrázzák magukat, és újabb sikerrel stabilizálják helyüket a dobogón. Tippünk ennek megfelelően: 1-es!

Olvasói sztorik