Hírek

Gólok itt, gólok ott…

Egy BL-meccs mellett egy bajnoki került ma célkeresztbe...

Ajax-Rapid +2,5!

Már az első meccsen is jöttek a találatok – így lesz ez ma is…
A selejtező első felvonásán 2-2-re végeztek a felek Bécsben. Ezúttal Amszterdamban randevúznak az alakulatok.
Az Ajax csak önmagát okolhatja, hogy nem döntötte el a továbbjutást már az Ernst Happel Stadionban. A szünetben Schöneéék már kettővel vezettek, ráadásul nem sokkal később egy hazai focistát ki is állítottak – ennek tükrében különösen fájó volt Klaassenék számára a remi.
A piros-fehérek vasárnap kezdik meg bajnoki szereplésüket, eddig a bécsit leszámítva csak felkészülési mérkőzéseket vívtak. Milikék ezúttal is a bajnoki aranyat célozzák meg, és abban reménykednek, hogy az idén reális esélyük is lesz a trófea elhódítására. Az Ajax támadósora rendben lesz, az előző kiírásban is szép számmal rúgták a gólokat a fiúk.
A Rapid már játékban van, és nem is akárhogyan kezdte a Bundesligát: két meccsen hat pontot húztak be a zöld-fehérek, előbb a Riedet verték otthon, majd Salzburgban is diadalmaskodtak Schwaabék. A kupameccsen azért előjöttek a hibák, elsősorban a védekezésben. Ma sem vár egyszerű kilencven perc a gárdára, amely egy eltiltott középpályást nem vethet be a visszavágón.
Érdekes, izgalmas visszavágóra van kilátás, hiszen elméletileg a bécsieknek kell kezdeményezniük. Viszont az Ajax tuti, hogy nem áll be bekkelni, Gudeljék döntésre akarják vinni a dolgot. Ebből pedig gólok jöhetnek, három legalább. Mi erre fogadunk!

Kapfenberg-Liefering +2,5!

Gólokat várunk az osztrák második vonalban is…
A Kapfenberg tavaly a középmezőnyben végzett, szépen termelte a gólokat elől, viszont a hátsó alakzat is sokat hibázott. Az idén eddig három tétmeccsen vannak túl a piros-fehérek, és még veretlenek. A kupában simán továbbmentek, a bajnokságban értékes pontot szereztek Innsbruckban, majd verték a Lustenaut. És még egy fontos adat: nem kapott még gólt a társulat ebben a periódusban.
A Liefering tavaly sokáig vezette a tabellát, de aztán leadta első helyét a Mattersburgnak. A salzburgi együttesre egyértelműen jellemző volt, hogy sok gólos mérkőzéseket játszik – és ezen a szokásán eddig nem változtatott az alakulat. Klágenfurtban nagyon kikapott (4-0), majd nagy csatában verte otthon a St. Poltent. Nehéz helyzetben lesz a szakmai stáb, ugyanis egy bekket és egy támadót eltiltottak a múlt heti piros lapjaik miatt.
A Kapfenberg védekezése, olybá tűnik, összeállt. Viszont azért a Lieferingben van potenciál. Ebben bízunk, könnyen jöhet három találat. Tippünk tehát: +2,5!

Olvasói sztorik