Hírek

Újoncok csatája, majd irány Lipcse!

Ma egy svéd és egy német meccset veséztünk ki...

Sundsvall-Hammarby Mindkét fél betalál: IGEN!

Győzelmi kényszerben lép pályára a házigazda, akik megtörnék végre az otthoni átkoz, a vendégek pedig kedvükre kontrázhatnak…
A Sundsvall a 14., osztályozós helyen áll 14 egységgel. A kékek otthon valósággal meg vannak átkozva, eddigi 8 fellépésük alkalmával nem tudtak nyerni, négy remi mellett négyszer megégtek. A találatokkal is spórolnak a fiúk, hazai gólkülönbségük 5-12. Biztató jel, hogy a legutóbbi három, saját stadionjában megrendezett ütközetében veretlen maradt. Más kérdés, hogy a múlt hétvégén Malmőben simán kapitulált (3-0). A keretben egy támadó sérült, eltiltott nem lesz.
A Hammarby szintén újonc, valamivel jobban áll, mint aktuális riválisa. 18 pontjából viszont csak ötöt hoztak a túrákról a zöldek (0-5-4). A formája nem az igazi, hiszen legutóbb otthon kikapott, három túráját viszont ponttal zárta. A szakvezetés egy sérült támadóra és két eltiltott középpályásra nem számíthat.
Az elmúlt években rendre jött a gólváltás az egymás elleni mérkőzéseken – és ma is ez tűnik jó fogadási lehetőségnek. Az újoncok csatájától nyílt meccset, és így találatokat várunk.

Leipzig-Fürth 1!

A Bundesliga második vonalában hazai sikert várunk a hétfői rangadón.
Tavaly a lipcsei együttes élcsapatnak számított, különösen otthon voltak erősek a fehér-pirosak. A formájuk rendben van, a felkészülési időszakban is eredményesek voltak, és ami még fontosabb, a nyitó fordulóban is behúzták a három pontot Sabitzerék: 1-0-ra győztek az FSV Frankfurt vendégeként.
A Fürth is győzelemmel nyitott, a zöldek a Karlsruhét múlták felül hazai környezetben. A gárdát a középmezőnybe várja a szaksajtó, tavaly az alsóházban zárt, különösen idegenben volt gyenge. Korcsmár sérült a keretben.
Tavaly oda-vissza nyert a Leipzig, májusban a Red Bull Arénában 2-0 lett a vége. Ma is a házigazda sikerét várjuk, húzzuk be az 1-est!

Olvasói sztorik