Hírek

Két erős hazai…

A Viking és a Helsingborg is esélyes lehet hazai környezetben...

Helsingborg-Kalmar 1!

Jó formában van a házigazda, amely otthon egyébként is erős. A Kalmar idegenben gyengélkedik, ma sem jár sikerrel…
Már a 18. fordulót rendezik a svéd élvonalban. Főszereplőink középcsapatok, a házigazda totális biztonságban érezheti magát, ám a vendégek még nem dőlhetnek hátra.
A piros-kékek 24 egységnél járnak, otthon masszívan (5-1-2), és feltűnően jól védekeznek: csak 5 gólt kaptak saját közönségük előtt. A formájuk rendben van, egy rosszabb szériát zártak le két hete, amikor is elverték otthon az AIK-ot, majd idegenben a kiesőjelölt Atvidabergsnél is diadalmaskodtak. Henrik Larsson vezetőedző nincs könnyű helyzetben, ugyanis két középpályása is eltiltott lesz ma, két bekk pedig sérült.
A Kalmar nagyon kétarcú alakulat: otthon veszélyesek, vendégségben viszont felettébb gyámoltalanok. 19 pontjából csak 4 származik a túrákról (1-1-6), a gyengécske Falkenbergset gyűrték le még májusban. A formája szeszélyes, legutóbbi két túráját rúgott gól nélkül bukta el, otthon viszont a két meccs között fölényesen győzött. A keretben két fontos focista eltiltott lesz: egy bekk és egy kreatív középpályás (Elm). Friss sérült nincs.
A Helsingborg jó passzban fogadja ellenfelét, és a piros-kékek nem hibáznak: elverik a túrákon igencsak tisztelettudóan szereplő Kalmart. Tippünk tehát: 1-es!

Viking-Haugesund 1!

A házigazda legyűrheti a kiesés elől menekülő vendégeket…
Kiélezett a verseny a norvég bajnokságban. A Rosenborg ugyan nagyon elhúzott, viszont a dobogóért még több csapat is versenyben van. A Viking is ebbe a kategóriába tartozik, jelenleg a 4. helyen áll, 31 egység áll a neve mellett, otthon 5-1-2-es mutatóval. A támadósora veszélyes, már 34 találatot vertek be a bajnokságban. A kékek jó formában vannak, legutóbbi 5 meccséből 4-et behúzott. A keret teljes lesz, az alapemberek bevetésre készen állnak.
A Haugesund nagy menekülésbe kezdett: a gárda jelenleg a 13. helyen állomásozik, 18 pontos, idegenben 2-2-4-es sort tud felmutatni. A formája viszont biztató: élcsapatokkal szemben sikerült értékes egységeket szereznie, győzött például a Moldénál, de otthon remizett a Stabaekkel is. Három mérkőzés óta őrzi veretlenségét. Egy kezdő bekk eltiltását tölti ma este.
Májusban a stavangeri alakulat vendégségben is nyerni tudott. Ma is a Viking sikerét várjuk. Tippünk határozott hazai!

Olvasói sztorik