Hírek

Ma El-lel támadunk!

Svédországból Albániába vesszük az irányt...

AIK Stockholm-Atromitosz Periszteri 1(x)!

A svéd-görög párharc első felvonásán a házigazda előnyt szerezhet…
Az AIK a svéd bajnokságban egyre jobb formát mutat, a Friends Aréna valamennyi riválisának rémálma. A sárga-feketék 8-1-0-ás hazai mérlegük félelmetes, és eddig mindkét EL-meccsüket megnyerték saját közönségük előtt (Vaasa, Gyumri). A pontvadászatban ugyan csak a 6. helyet foglalják el, ám szoros a tabella, ha végre idegenben is jönnének a sikerek, könnyen még feljebb kapaszkodhatnának. Andreas Alm vezetőedző egy védőre nem számíthat, ő a legutóbbi, Elfsborg elleni rangadón sérült meg.
A görög gárda tavaly remekül szerepelt, bejutott a rájátszásba is. Az új bajnokság viszont még nem kezdődött el, majd augusztus végén csapnak bele a lecsóba a déli ország csapatai. A kékek keretében volt mocorgás szép számmal, így egyelőre nagy kérdés, mennyire sikerült csapattá formálni az alakulatot.
A svédek játékban vannak, és ez döntő tényező lehet a mai mérkőzésen. Az északiak otthon félelmetesek, és ezt ma is bebizonyítják. Tippünk tehát: 1(x)!

Kukesi-Legia Varsó 2!

Príma formában van a lengyel együttes, az albánok sem tudják őket megállítani…
Az albán ezüstérmes már hetek óta edzésben van, hiszen már az első körben bekapcsolódott az EL-selejtezőibe. A bajnokság majd csak augusztus 22-én rajtol Albániában. Az első kanyarban a gárda a Torpedo Zhodinot búcsúztatta, majd a Podrogica ellen is jobbnak bizonyultak a kék-fehérek. Otthon ugyan kikaptak a Mladosttól (0-1), viszont idegenben hengereltek (2-4). A keretben szép számmal akadnak légiósok, a horvát Pejic már három gólt termelt a sorozatban.
A lengyel brigád már két fronton küzd: a bajnokságban és az EL-ben is parádéznak Nikolicsék. A pontvadászatban 2 meccsen 6 pont, 9-1-es gólkülönbséggel a mérlegük, a nemzetközi porondon pedig a román Botosanit rendezték el játszi könnyedséggel – oda-vissza nyertek a zöldek, és még gólt sem kaptak. Egy középpályás régóta sérült, rajta kívül szinte mindenki bevethető. Elnézve a varsóiak formáját, nehéz lesz őket megállítani…
Az albán együttes nehéz helyzetben van, hiszen otthon előnyt kellene szerezniük a visszavágóra. A Legia erősebb, érettebb alakulat, amely nem hibázik. Már az első mérkőzésen elverik riválisukat. Tippünk tehát: 2-es!

Olvasói sztorik