Hírek

Német és svéd túrára indulunk

A német másodosztály első fordulójában gólváltást szimatolunk, a svédeknél a címvédőt nyeretjük...

Fürth – Karlsruhe, mindkét csapat szerez gólt IGEN!

A hazaiak alighanem hamar elfelejtenék a német másodosztály előző kiírását, hiszen a szebb napokat is megélt zöld-fehérek gyakorlatilag az egész bajnokság folyamán a kiesés ellen küzdöttek, s végül csupán egy ponton múlt a bennmaradásuk. 34 meccsen 13 döntetlen és 13 vereség mellett mindössze 8-szor ünnepelhettek győzelmet, ami az utolsó helyen végzett Aalen után a második legkevesebb volt, bőven van tehát hová fejlődni. A nyári felkészülési meccsek biztatóra sikerültek, hiszen öt találkozóból négyet is megnyert a gárda, a legértékesebb skalp ezek közül az Athletic Bilbaoé volt (3–2).
Ami a Karlsruhét illeti, ott még inkább felednék a tavalyi szezont, de egészen más okból kifolyólag; a gárda a harmadik helyen végzett, ezzel kivívta a jogot az osztályozón való szerepléshez, a Hamburg azonban egy rendkívül kiélezett párharc végén (1–1, 1–1, végül hosszabbításban lőtt győztes találat) meggátolta a KSC-t, hogy feljusson az élvonalba. A vendégek 34 bajnokin 15-13-6-os statisztikát produkáltak, ez jó kiindulási alap lehet az idei évre. Ami a nyári barátságos meccseket illeti, a kék-fehér mezesek 4 találkozót vívtak, kétszer ikszeltek, kétszer nyertek, ezek közül a Malaga 3–1-es két vállra fektetése a legfigyelemreméltóbb.
Talán a Karlsruhe valamivel esélyesebb, de nem mernék egyértelműen rávágni a 2-est a párharcra, az egymás ellni statisztika (legutóbbi 10 randevúból 8 mérkőzés) és a megérzésünk is inkább azt mondatja velünk, hogy gólokra fogadjunk, méghozzá arra, hogy a csapatok legalább 1–szer megzörgetik egymás hálóját.

Malmö – Sundsvall 1!

A bajnok lassan lemondhat a címvédésről, csak az ötödik a tabellán, hátránya a listavezető Göteborggal szemben tetemes. Otthon nem igazán erős (4-3-1), és a bajnokságban mutatott formájára sem lehet büszke: négy mérkőzés óta nem győzött. A nemzetközi porondon viszont siker érte a héten, Vilniusban győzött a kék csapat. A Sundsvall újoncként a bennmaradásért harcol, 14 pontjával a tizenharmadik – ugyanennyi van a már kieső Örebrönek is. Idegenben eredményesebb a gárda (3-1-4), otthon még nyeretlen. A formája rossz, április vége óta csak egy meccset nyert meg. A nyitó fordulóban a Malmö vendégként rúgott egy négyest a Sundsvallnak. Ma is a címvédő sikere várható.

Olvasói sztorik