Hírek

Német gólok, ír vendégsiker

Gólokban gazdag derbit várunk a Bundesliga 2 nyitányán, az ír élvonalból pedig egy vendég győzelemmel szemezünk...

Duisburg – Kaiserslautern +2.5 gól!

A Duisburg végig tapadt a Bielefeldre az előző szezonban, s bár megelőznie végül nem sikerült az Arminiát, a második hellyel is jogot szerzett a feljutásra. 38 mérkőzésen 20 győzelmet, 11 döntetlent és 7 vereséget számlált az együttes, a 63 szerzett találat pedig a második legtöbb volt a pontvadászatban. Hazai pályán veretlen maradt az alakulat, 12 siker mellet 7-szer osztozott meg a pontokon aktuális ellenfelével. A nyári felkészülési mérkőzések azonban kevésbé sikerültek, a Slavia Prágával 1–1-et játszottak, a Bochumtól viszont 2–1-re, a Portótól pedig 2–0-ra kaptak ki.
Ami a ’Lauternt illeti, a piros mezesek csak magukat okolhatják, amiért most nem a Bundesligára készülhetnek, hiszen végig állt a zászló a az FCK-nak a feljutáshoz, az utolsó 4 fordulóban azonban mindössze 2 pontot szerzett a gárda, így be kellett érnie a 4. hellyel. A 34 találkozón 14-14-6-os statisztikát értek el, ami önmagában nem rossz teljesítmény, de az elmaradt osztályváltás miatt alighanem csalódásként élték meg a hátunk mögött hagyott szezont. A szünetben sűrű volt a program, öt felkészülési meccset is vívott a csapat, ezeket viszont kivétel nélkül megnyerte, méghozzá 21-1-es gólkülönbséggel, ami még akkor is figyelemre méltó, ha főként alsóbb osztályú együttes volt az ellenfél.
Nyitófordulóban mindig lutri a kimenetelre fogadni, így el is tekintenénk ettől, viszont izgalmas meccset várunk, ahol nem fognak óvatoskodni a csapatok, reméljük ez a gólok számában is megmutatkozik majd!

Sligo – St. Patrick’s, 2!

A házigazda a bennmaradásért, a vendégek a dobogóért harcolnak az idei kiírásban. A vendéglátó 16 pontig jutott, ezzel most a tizenegyedik, osztályozós helyen áll. Otthon 2-5-3-as a statisztikája. Formája ingadozó, az elmúlt hetekben minden kimenetelt játszott. A helyzete nem reménytelen, egy győzelemmel előzhet. A St. Patrick’s már búcsút intett a nemzetközi porondnak, így most már csak a hazai bajnokságra koncentrálhat. Jelenleg a harmadik, 37 pontos, a Shamrockkal vív különversenyt a bronzéremért. Idegenben 5-1-3 a statisztikája, legutóbbi öt bajnokiját behúzta. A forma mindenképpen a vendégek mellett szól, nem hibáznak a kiscsapat otthonában.

Olvasói sztorik