Hírek

Gólváltás és vendég siker a BL-ben

A Dundalk-BATE összecsapás gólváltást hozhat, míg a Dinamo győzelmi kényszerben lép pályára Luxemburgban...

Dundalk – BATE, mindkét csapat szerez gólt IGEN!

A Bajnokok Ligája selejtezőinek első körében két remek formában lévő együttest sodort egymás útjába a sorsolás szele, a Dundalk ugyanis az európai kupaporondon rutinosnak számító BATE Boriszovot kapta. Az odavágón ugyan 2–1-re nyertek a fehéroroszok, ám az idegenben lőtt gólnak még sok jelentősége lehet az írek szempontjából.
A szigetországiak egyébként továbbra is parádésan szerepelnek hazájuk bajnokságában, olyannyira, hogy immáron hatpontos előnnyel vezetik a tabellát a második Cork City előtt. 19 mérkőzésen 16 győzelmet, 2 döntetlent és 1 vereséget számlál az együttes és a pillanatnyi forma is egészen kiváló, a Bohemians elleni kudarcot leszámítva zsinórban 10 sikernél tart a gárda.
Ami a vendégeket illeti, a Boriszov is élen áll a fehérorosz pontvadászatban, s bár ott még csak 14 fordulón vannak túl a csapatok, a 12-2-0-s mutató és a már megszerzett 8 pontos előny az üldöző Dinamo Minszkkel szemben finoman szólva meggyőző a részükről…
A statisztikákat bújva egy érdekes adatra lettünk figyelmesek, mely megalapozta a ma esti mérkőzésre adandó tippünket; a BATE minden sorozatot figyelembe véve 10, a Dundalk pedig egészen elképesztő, 28 (!) meccs óta nem játszott olyan találkozót, ahol legalább 1–1 gólt ne rúgtak volna… Ennek fényében az egymás elleni visszavágón mi más lehetne a tippünk, mint a gólváltás?

Fola Esch – Dinamo Zagreb 2!

A múlt hét egyik legnagyobb szenzációját a luxemburgi bajnok szolgáltatta azzal, hogy 1–1-re végzett a Dinamo otthonában. A továbbjutás tehát nem dőlt el, sőt, a kiscsapat idegenben szerzett találata akár még fontos is lehet a későbbiekben. De ma már nem sikerül az újabb bravúr. A luxemburgi alakulatnak szerencséje is volt az odavágón, a horvátok pedig némiképp flegmán álltak az első kilencven perhez. Óriási a minőségbeli különbség, ez pedig ma kijön a pályán. Legalább egy találattal nyernek a zágrábiak!

Olvasói sztorik