Hírek

Svéd siker az Európa-ligában és BL-gólok

A 0-0-s dániai odavágó után az Elfsborg győzhet és továbbléphet az El-ben, a Midtjylland pedig gólzáport rendezhet Gibraltáron.

Elfsborg-Randers 1!

A svéd együttes továbbjutását várjuk a mai mérkőzésen!
Az első találkozó nem hozott gólt. A svéd alakulat játékban van, megy a bajnokság, ráadásul jól is szerepelnek a borasi legények. 31 egységgel jelenleg a 3. helyen állnak, a Boras Arénában pedig még veretlenek (5-3-0). A formájukra sem lehet panasz, legutóbbi három mérkőzésükön 7 egységet húztak be. Az előző kanyarban a finn Lahti volt Svenssonék ellenfele: az idegenbeli ikszet magabiztos hazai siker követte (2-2, 5-0).
A Randers tavaly a 4. helyen végzett a dán élvonalban, az idén is a nemzetközi porond a cél. Noha a bajnokság még nem kezdődött el, két tétmeccs már van a kékek lábában. Az első selejtezőkörben a Sant Julia ellen kellett párosmeccset vívniuk a Poulsenéknek. Meglepetés nem történt, két győzelemmel és kapott gól nélkül léptek túl a kiscsapaton.
A svéd gárda otthon életveszélyes, a Randers pedig előny nélkül kénytelen utazni a visszavágóra. A sárga-feketék nem kímélik ellenfelüket, elverik a derék dánokat, és így a következő fordulóba lépnek. Nálunk hazai e történet, így a tippünk. 1-es!

Lincoln FC – Midtjylland +2.5 gól

A dán bajnok nem igazán erőltette meg magát az első mérkőzésen, így mindössze 1-0-s előnnyel utazik el a visszavágóra. Érdekes, hogy olyan igazán meggyőző játékot nem is mutatott a gárda, a gibraltári csapat is tudott kialakítani helyzeteket és a 2. félidőben már nem játszott alárendelt szerepet. A visszavágón viszont már gólt kell szereznie ahhoz, hogy életben tartsa halvány esélyét a jóval esélyesebb vendégek ellen.
Ezt pedig a dánok könyörtelenül kihasználhatják, ugyanis a Midtjylland az előző idényben a bajnokságban toronymagasan a legjobb támadójátékot mutatta 64 lőtt góllal és négy gólerős támadóját meg tudta tartani nyáron. Bár taktikázhatna a Lincoln és várhatna a dán védelem hibájára, mégsem hisszük hogy ez lesz majd a forgatókönyv: az első gólt követően oldott játék és még legalább 2 két találat várható, vagyis összejöhet a 3 gól.

Olvasói sztorik