Hírek

Orosz hazai, dán gólváltás

Az orosz élvonal 1. fordulójának zárómeccsén hazai sikert várunk, a dán bajnokin pedig szoros csatát és gólváltást.

Aalborg – Esbjerg, mindkét csapat szerez gólt IGEN!

Habár szombaton és vasárnap már rendeztek mérkőzéseket, hétfőre is maradt egy találkozó a dán Superliga 1. fordulójából; az Aalborg az Esbjerget fogadja. A hazaiak az előző szezonban az 5. helyen végeztek a 12 csapatos bajnokságban, így éppen csak lemaradtak az európai kupaszereplésről, idén alighanem nem szeretnének ugyanebbe a hibába esni. Ezt a felvetést támasztják alá a gárda felkészülési mérkőzései is, hiszen a Viborgot, a Vendsysselt és az Aarhust is legyőzték, ráadásul az előző évadot egy hárommeccses győzelmi szériával fejezték be a piros-fehér mezesek.
Ami a vendégeket illeti, az Esbjerg 8. lett tavaly, főként rapszodikus teljesítményének ,,köszönhetően”, 33 meccsen 10 győzelmet 10 döntetlent és 13 vereséget számlált az alakulat. A hajrá viszont a kék-fehéreknek is jól sikerült, utolsó 2 bajnokiján győzelmet arattak, a nyári barátságos meccseken pedig ikszeltek a Viborggal, a Lyngbyt viszont két vállra fektették.
A szünet ellenére tehát nincsenek rossz formában a csapatok, simán el tudjuk képzelni, hogy egy élvezetes meccset produkálnak majd egymás ellen a nyitányon – a közelmúlt randevúi között 4–2-es és 1–3-as végeredményt is fellelhetünk, mindennek fényében a gólváltás remek fogadási opciónak tűnik!

Kubany Krasznodar – Urál Jekatyerinburg 1!

Az első forduló zárómeccsén találkozik egymással az előző idény 10. és 13. helyezettje. A Kubany csapatától idén előrelépést várnak, ennek okán pedig sikerült megszerezni a támadósorba Pavlyuchenko játékjogát (ráadásul ingyen), érkezett még többek közt a Zenittől Arshavin. A cél 2 év után ismét odaérni a top6-ba, ez pedig a korábban a Dinamo Moszkvánál is edzősködött Khokhlov feladata lesz.
Az Urál épphogy bennmaradt tavaly: osztályozós helyen végzett, de végül a Tom Tomszk ellen (1-0 0-0) sikerült megőriznie élvonalbeli tagságát. Rendesen felforgatták a keretet nyáron: 11 játékos jött, heten pedig távoztak, a padra pedig a Kubanyt 2014 őszéig irányító Goncharenko ült le. Nagy kérdés, hogy a vendégeknél milyen gyorsan sikerül beépíteni az új játékosokat úgy, hogy ráadásul nincs köztük egy komolyabb húzónév sem. A tavaly csak szenvedő védelembe nem hoztak friss erőt, gyakorlatilag a tavalyi hátsó alakzat játszik majd idén is. Ez pedig már a Kubany elleni első fordulóbeli összecsapás alkalmával is megbosszulhatja magát.

Olvasói sztorik