Hírek

Osztrák és orosz túra

Az orosz nyitányon a Szpartak diadalmaskodhat, míg az Osztrák Kupában az Austria Wien sima sikerét várjuk.

Szpartak Moszkva – Ufa 1!

Megkezdődik az orosz pontvadászat 2015/16-os szezonja, a nyitómeccsen az előző idén 6. és 12. helyezettje csap össze egymással Moszkvában.
A Szpartak előző idényben elért eredményei egyértelműen csalódásra adhatnak okot: a 6. hely azt jelentette, hogy a gárda lemarad az európai kupasorozatokról. Ezt főként borzalmas hajrájának köszönhette, hiszen az utolsó 5 körben mindössze 2 pontot szerzett. A középpályára megszerezték nyáron a Kuban bolgár játékosát Popov személyében, míg a támadósorba a Braga együttesétől érkezett Zé Luís 6.5 millió euróért. Emellett a padon is változtatott a vezetőség: az Arszenál Tulát 2012-től irányító Alenichev érkezett vezetőedzőnek. A felkészülés nem sikerült rosszul: a St. Gallen (3-1), a Freiburg (1-0) és a Dornbirn (12-0) csapatait megverték, a Luzerntől (1-2) szenvedtek vereséget.
Az Ufa tavaly újonc volt a ligában és bár végig a hátsó régióban tanyázott, végül elérte célját és 31 pontjával bennmaradt. Ezt azonban nem vendég produkciójának köszönheti: idegenben mindössze 4-1-10 sort hozott össze. A padon így maradhatott Kolyvanov mester, akinek 8 új játékos érkezett a keze alá, többek közt a Midtjylland nigériai támadója. Felkészülési meccset nem sikerült nyerniük: az 1860 Münchentől kikaptak (1-2), a Karlsruhe (2-2) és a Slavia Praha (0-0) ellen pedig döntetlenre futotta erejükből.
Érdekes, hogy az előző idényben mindkét csapat idegenben verte a másikat, mindketten 2-1-re nyertek vendégségben. Egyik gárda sem alakult át komolyabban, a Szpartak esetében viszont jól jöhetett a frissítés a padon. Az erőviszonyok egyértelműek, a téttel viszont óvatosan bánnánk, hiszen az idény eleji forma kiszámíthatatlan!

Oberwart – Austria Wien (1-0) 2!

A keleti együttes igazi kiscsapat, a regionális liga tagja, komolyabb céljai az idén sincsenek. A felkészülési időszakban az 1.FC Köln kivégezte (2–11), de a Szombathelyi Haladás is simán verte (0–3) őket, pedig a vasiaknál a “B”-csapat játszott. A bécsiek tavaly gyengén szerepeltek az osztrák Bundesligában, csak a hetedik helyen végeztek, idegenben kimondottan rosszak voltak a ligák. A kupa első körében azonban nem lesz gond a fővárosiaknak a továbbjutás.

Olvasói sztorik