Hírek

Az Európa-ligában selejtezünk

A Fradi odahaza szerezhet előnyt eseménydús meccsen, Rijekában viszont nem várható gólzápor.

Ferencváros – Zeljeznicar 1, +2.5 gól!

Egyelőre remekül alakul a szezon a Fradi számára. Nagyon simán jutott tovább a csapat a Go Ahead Eagles ellen és a Vidi kiütésével a szuperkupát is elhódította. A keret nagyon egyben van és a legnagyobb igazolások (Sesták, Radó) még be sem mutatkoztak. Viszont a Zeljeznicar ellen mindketten beállhatnak. A Fradi támadásokban nagyon erős, de a hátsó alakzatban még akadhatnak gondok. Ide még bőven elférne egy kis erősítés. Szerintünk Thomas Doll mester ezúttal is a gyors gólokra épít majd, ha sikerül az elején betalálni, akkor meglehet a meccs.
Mert hiába bosnyák és hiába balkáni fekete ló, ez a Zeljeznicar egyáltalán nem olyan jó csapat. A nem túl veretes máltai Balzan Youths csapatát bár oda-vissza megverte, nem volt éppenséggel fenséges a játéka. Idegenben mindössze öt kapuralövést eresztettek meg, ebből kettő be is ment. Egy jobban szervezett csapat ellen – mint amilyen például a Fradi is – ez nagyon kevés lesz. A nyár elején kulcsjátékosok távoztak a csapatból, a helyüket fiatal tehetségekkel próbálják pótolni, akiknek szinte semmilyen nemzetközi tapasztalata nincs.
A Fradi idén jól össze van rakva. Az E-csoportkör pedig kimondottan is célja a klubnak. A Zeljeznicar nem túl erős, gyengült is tavasz óta. Mi sima hazait várunk, sok góllal!

Rijeka – Aberdeen, -3.5 gól, -2.5 gól!

A Rijeka a pénzügyi befektetéseknek köszönhetően masszív csapattá nőtte ki magát az utóbbi években hazájában, azonban ez még mindig kevésnek bizonyult ahhoz, hogy bajnoki címet szerezzen. Zsinórban két ezüstérmet szerzett, ám tavaly is 13 ponttal maradt le a bajnoki trófeát bezsebelő Dinamo csapatától. Nyáron volt mozgás a keretben rendesen: 12 játékos érkezett, 7 pedig távozott. A védelem stabil volt az előző szezonban, így mindössze 29 gólt kapott 36 forduló alatt, támadásban pedig 76 találatot jegyzett. Tavaly összejött az El-főtábla, melyhez többek közt a Fradi testén át vezetett az út, onnan azonban 7 ponttal a 3. helyen búcsúzni kényszerült. Hétvégén már megkezdődött az idei horvát pontvadászat, melyet 0-0-s döntetlennel nyitott a Rijeka.
Az Aberdeen a skót ligában nagyon sokáig szorongatta a Celtic együttesét, ám végül sima lett a befutó, így végül ezüstérmet ünnepelhetett a gárda. A skótok szintén acélos védelemmel bírnak, mindössze 33 gólt kaptak 38 bajnoki forduló alatt. A felkészülés ugyan jól sikerült eddig, ám az előző selejtezőkörben igencsak megszenvedett a gárda a Shkendija csapatával: az idegenbeli 1-1 után otthon küzdelmes 0-0 lett az eredmény, így pengeélen táncolva jutott tovább.
Az erőviszonyok nagyjából kiegyenlítettnek tűnnek ebben a párosításban. Jó eséllyel a Rijeka és az Aberdeen is masszív védekezése köré építi majd taktikáját, a skótok célja nyilván az elsősorban, hogy ne kerüljenek hátrányba és lehetőség szerint még gólt is lőjenek. Kiélezett, taktikus csata várható, a 2.5 gól alatti tippért szerintünk ajándék a 2-es körüli odds, de 3 fölé szerintünk tuti nem mennek az együttesek.

Olvasói sztorik