Hírek

Irány a Vidi BL-meccse és Ukrajna!

A Videoton a walesi TNS otthonában kezd a BL-ben, a Dinamo Kijev és a Sahtar Donyeck pedig ezúttal a Szuperkupáért csatázik.

Dinamo Kijev – Sahtar Donyeck, Dinamo nyeri a kupát!

A Dinamo Kijev nehézségek nélkül hódította el az előző szezonban a bajnoki trófeát, veretlenül lett bajnok, végül 10 ponttal előzte meg a Sahtar együttesét. A 26 bajnoki kör alatt mindössze 12 gólt kapott, a támadójáték pedig a 2. legjobbnak bizonyult a mezőnyben. Rebrov erős kerettel dolgozhat, elég mindössze Lens, Jarmolenko, Miguel Veloso vagy épp Danilo Silva nevét említeni. A kupasiker is összejött a szezon végén a bajnokság mellett, a döntőben ugyancsak a Sahtar volt az ellenfél, végül büntetőkkel diadalmaskodott a kijevi együttes.
A Sahtar zsinórban 5 bajnoki cím után tavaly a 2. helyre szorult, ráadásul még a kupagyőzelem sem jött össze. Idén egyértelmű cél letaszítani a trónról a Dinamo együttesét, ennek okán pedig 12 új játékos csatlakozott a kerethez nyáron. Távoztak viszont hatan, köztük meghatározó játékosok: Fernandot a Sampdoria, míg Luiz Adrianot a Milan csábította el, de a középpályáról Douglas Costa sem maradt, őt a Bayern vitte 30 millió euró fejében. A keret tehát átalakult, így nem lesz könnyű dolga a román Lucescunak, aki egyébként 2004 óta irányítja már a csapatot.
Tavaly kiélezett volt mindhárom közös meccsük: otthon 1-0-ra nyert a bajnok Dinamo, majd Donyeckben 0-0-s döntetlen született, végül pedig a kupadöntőn az említett 0-0-s eredmény, melynek a végén szintén a Kijev örülhetett. A komoly keretátalakítás miatt a Szuperkupán is a Dinamo felé billen a mérleg nyelve, a felkészülési meccseken is sokkal jobban teljesített a társaság, így szerintünk a Szuperkupát is elhódítja majd Rebrov együttese.

TNS – Videoton, mindkét csapat szerez gólt IGEN!

Két győzelemmel, 6-2-es gólkülönbséggel lépett tovább a feröeri B36 Torshavn csapatán a walesi The New Saints, amely így jogot szerzett arra, hogy összemérje az erejét a sorozatba most beszálló magyar bajnokkal. A rivális 2-1-re diadalmaskodott idegenben, majd 4-1-re nyert otthon, a párharc hőse vitathatatlanul az összesen négy találatig jutó Michael Wilde volt. A lassan 32 éves angol támadó jó ideje a TNS gólfelelőse, Bernard Casoni, a Vidi edzője fel is hívta rá a figyelmet, hogy kordában kell tartani, ugyanis állandó veszélyt jelent az ellenfél kapujára.
A TNS 23-8-1-es mutatóval nyerte meg a walesi Premier League-et, figyelemre méltó a 32 meccsen szerzett 90 gól. Hazai környezetben – a műfüves talajú Park Hallban, ahol ezer néző jelent telt házat – négy döntetlen mellett 12-szer győzött, s egyszer sem (!) fordult elő, hogy ne szerzett volna legalább egy gólt. A TNS a két nyári felkészülési összecsapásán is hármasával szórta, s bár egyelőre nem lehet igazán játékban, azért a Torshavnnak csak berámolt féltucatnyi találatot. A walesiek edzője, Craig Harrison büszkén hangoztatta, hogy két és fél éve senki sem tudta legyőzni őket hazai pályán…
Egyelőre nincs csúcsformában a Vidi, amely sima hármast kapott a Fraditól otthon a Szuperkupa-meccsen. A fehérváriak alaposan átformálták az előző évad együttesét, nyilván beletelik még egy kis időbe, mire a játékosként BL-győztes francia Casoni összegyúrja a társaságot. Mindez azt is jelenti, a piros-kékek első számú terve az lesz kedden (a meccset a Duna Tv közvetíti), hogy olyan eredményt érjenek el odakint, amellyel esélyük marad a továbbjutásra. Nem hinnénk, hogy a Vidi megússza gól nélkül, ezért legalább egyet szereznie kell.

Olvasói sztorik