Hírek

USA és izlandi gólok

A Team USA-nak rendezőként a továbbjutáson túl is vannak kötelezettségei, az izlandi bajnokin pedig a gólokra hajtunk.

USA – Panama 1!

Bár az Egyesült Államok már két forduló után továbbjutott az Arany Kupán, rendezőként nem teheti meg a hazai közönséggel, hogy ne nyerje meg mindhárom csoportmeccsét. Márpedig simán megteheti, hiszen egyértelműen jobb Panamánál. Még akkor is, ha eddig mindegyik meccsét éppen csak behúzta. A Honduras elleni 2-1 még elfogadható volt, a Haiti elleni 1-0 azonban már pihenősnek tűnt. Mindenesetre Panama ellen most sem várunk nagy diadalt, de szerintünk a győzelem mindenképp összejöhet Dempsey-éknek.

Breidablik – Fjölnir, 2.5 gól felett!

A tavaly 7. helyen záró Breidablik idén egyelőre a tabella 4. helyén áll és nem titkolt célja odaérni a dobogóra, mely európai kupaindulást érne jövőre. A forma azonban nem túl biztató, ugyanis legutóbbi két bajnokiján nem tudott nyerni. A csapat ereje védelmében rejlik: az eddigi 10 forduló alatt mindössze 8 gólt kaptak. Otthon a 3-1-0 sor meggyőző, a 10-3-as gólkülönbség nem különben.

A Fjölnir tavaly gyenge középcsapatként mindössze a 9. helyen zárt, ám idén összeállt a csapat és az 5. helyről várhatja ezt a fordulót. A forma azonban itt sem túl fényes: legutóbbi két bajnokiján két vereséget szenvedett el, vendégként pedig csupán 1-1-2 sort tudhat magáénak. A támadójáték hatékonysága az ellenfeléhez hasonló, ugyanakkor védelme lényegesen gyengébb, immáron 12 kapott gólnál jár.

A Breidablik mindössze 3/7-el áll az over/under tabellán (ezzel sereghajtó ott), azonban az utóbbi időben védelme mintha elvesztette volna a fonalat, így két meccs alatt 3 gólt kapott. A Fjölnir pedig nem rossz támadásban, de védelme sebezhető. Ennek okán overt várunk, de a hazai tipp is megfontolásra érdemes.

Olvasói sztorik