Hírek

Gólok és hazai sikerek északon

Ma megint északi meccsekkel támadunk...

Valarenga-Sandefjord 1!

A dobogóra hajtó hazaiak kozmetikáznak otthoni mérlegükön, és legyűrik a kiesőjelöltet!
Eltelt a norvég bajnokság fele, és a Valarenga 27 egységgel az előkelő 3. helyről várhatja a folytatást. De mi lenne, ha a piros-kékek otthon is belelendülnének végre? Határ a csillagos ég, ugyanis az Ullevaalban mindössze 9 pontot termeltek a fiúk… Vonatkozó mutatójuk 3-0-4, idegenben viszont 5-3-0. A formájuk nem volt az igazi, három bajnokit vívtak meg győzelem nélkül, viszont a legutóbbi fellépésükön már jött a siker: az Oddnál nyertek. A keretben eltiltott nincs, és friss sérülttel sem kell számolnia a szakmai stábnak.
A Sandefjord eddig nem tudta felvenni az élvonal ritmusát, a gárda újoncként szerepel az idei kiírásban, de 15 meccsen csak 9 pontig jutott, így nem csoda, hogy az utolsó. A gárda idegenben elképesztően gyenge, 0-1-6-os mérlegéhez 8-24-es gólkülönbség párosul. Mjeldéék valamelyest összeszedettebben teljesítenek mostanában, továbbléptek a kupában, és három ikszet játszottak az elmúlt hetekben. Persze, nem kell hasra esni ettől a három remitől, főleg annak ismeretében nem, hogy két közvetlen riválisát sem sikerült legyőzniük Hansenéknek. A gárdában több bekk is hiányzik sérülés miatt, és egy középpályás pedig eltiltott lesz.
Nem hiszünk abban, hogy a Sandefjord feltámad. Sokkal inkább bízunk a Valarengában, amely otthon elverheti a sereghajtót. Tippünk így 1-es!

Malmö-Örebrö (0-1) 1! +2,5! 1!

A bajnoknak nincs más választása: muszáj győznie, ha a dobogóra akar érni!
A halványkékek rendesen elrontották a szezon első felét. A bajnok jelenleg mindössze az 5. helyen állomásozik, 25 pontja van, nyolccal kevesebb, mint a listavezető Göteborgnak. A helyzete azért nem reménytelen, ehhez viszont továbbra is jól kellene teljesítenie hazai környezetben (4-2-1). No és a formaingadozást ki kellene küszöbölni. Mert a legnagyobb probléma épp ebből adódott Bergetéknél: május közepéig még csak-csak gyűjtögették az egységeket a fiúk, utána viszont jött a hullámvasút. Legutóbb például kikaptak Norrköpingben, előtte otthon nem bírtak a Djurgardennel… A támadósor rendben van, viszont a védelem pocsék – 27-19 a gólkülönbségük 14 fordulót követően. Egy védő sérült, egy eltiltott lesz ma – ez sem a stabilitást növeli…
Az Örebrö sem él meg könnyű napokat, 11 pontjával a 14., azaz osztályozós helyen áll jelenleg. A fekete-fehérek nagyon beragadtak a rajtnál, aztán jött egy jobb széria (öt veretlen meccsel), viszont legutóbb a Djurgarden elleni idegenbeli mérkőzésen nem tudtak meglepetést okozni, és kikaptak. Vendégként egyébként is roppant harmatosak: 0-2-5, 3-15 a statisztikájuk. Érdekesség, hogy Borasban és Norrköpingben, tehát élcsapatoknál remiztek… Egy középpályás sérült, de már régóta, eltiltott nem lesz.
A Malmö erősebb ellenfelénél, és otthon ezért már tényleg nem veszíthet pontot. A védelmek mindkét oldalon gyengék, így jöhet a 3 találat, mint ahogy a hendis és a sima H is. Mi ezekre az opciókra fogadunk!

Olvasói sztorik