Hírek

Pályán a bajnokok!

Ma a norvég és az izlandi címvédő is otthon szerepel...

Molde-Haugesund +2,5! 1!

A bajnok nem hibázhat, és nem is teszi! Simán veri a kiesőjelöltet!
A Molde egy esztendeje magabiztosan hódította el a bajnoki trófeát, ám az idén eddig csak árnyéka korábbi önmagának. A gárda egyelőre a dobogóra sem fér oda, mindössze a 4. 25 egységgel – a listavezető Rosenborg 33-nál jár. A kékek otthon azért erősek (4-2-1, 22-8), idegenben viszont felettébb sebezhetők. A formájuk nem rossz, június eleje óta nem kaptak ki, továbbléptek a kupában is, legutóbb pedig idegenben arattak magabiztos győzelmet. Tor Ole Skullerud vezetőedző két fontos játékosára ismételten számíthat, ők letöltötték a Sarpborg elen az eltiltásukat, így már csak egy cserecsatár nem bevethető, ő sérült.
A Haugesund 14 pontjával csak a 14., azaz osztályozós helyen állomásozik, és nem is lehet más célja, mint a biztos bennmaradás kivívása. Nem lesz egyszerű küldetés, mert ahhoz idegenben is kellenének a pontok. Eddig gyámoltalan túrázó volt (1-2-4, 4-11), egyetlen idegenbeli sikerét még április végén aratta a Bodónál. A formája összességében is rossz, a legutóbbi hat fellépésén két iksz és négy zakó a mérlege a bajnokságban, a kupától már korábban búcsúzott. A keretben egy védő és egy középpályás sérült, előbbi hiányzása érzékeny veszteség.
Miben bízhat a Haugesund? Talán leginkább abban, hogy az elmúlt három esztendőben nem kapott ki a Moldétól, sőt, kétszer nyert is ebben a felállásban. Ma viszont szerintünk megszakad a sorozat, a Molde magabiztosan otthon tartja a pontokat. Hazai sikert és legalább három találatot várunk!

Stjarnan-Valur Mindkét fél betalál: IGEN!

Izlandon sem állt meg az élet: a bajnok megindulhat felfelé, de ma inkább a gólokban bízunk…
A címvédő csak szenved ebben a kiírásban. Mindössze az 5., 15 pontot zsebelt eddig be, és otthon eddig képtelen volt győzni! 0-2-2-es mérleggel rendelkezik, és a formája sem éppen az igazi. Kiesett a kupából, a bajnokságban pedig a legutóbbi 5 játéknapon háromszor kikapott, kétszer viszont nyert. Június végén a sereghajtótól elhozta mindhárom egységet.
A Valur a felsőházban tanyázik, 18 egységével a 4. Idegenben 2-1-1 az eredménysora, a formája pedig lenyűgöző. Hat bajnokijából négyet behúzott, kétszer remizett – az egyik iksz mondjuk inkább a pontveszteség kategóriájába tartozott, hiszen egy kiesőjelölttel nem bírt odahaza.
Az elmúlt években rendre gólváltós meccseket hozott a két alakulat randevúja – ma sem várunk mást. Mindkét háló megzörren majd, legalább egyszer!

Olvasói sztorik