Hírek

Fradi és AIK!

Két hazai esélyre hívjuk fel ma a figyelmet...

Ferencváros-Go Ahead Eagles 1!

Ha Busai Attila néhány perccel a lefújás előtt beveri nagy ziccerét, most sokkal könnyebb helyzetben lennének a zöldek. De azért így sem kell temetni őket, hiába a zárt kapu, továbbjutnak, punk-tum!
A Fradi tavaly ezüstérmet szerzett a bajnokságban, megnyerte a Magyar Kupát és a Ligakupát is, sőt, a minap a Szuperkupát is elhódította. Thomas Doll együttese jól teljesít folyamatosan, és az sem érződött eddig a zöld-fehéreken, hogy alapemberei hiányoztak sérülés miatt.
Az emmeni kilencven perc is ideálisan kezdődött a fővárosiak szempontjából, ám a folytatás már döcögősebbre sikeredett. Az első játékrész hajrájában egyenlítettek a hollandok, majd a második negyvenöt percben már hektikusabbá vált a játék. A hajrában Busai beverhette volna a második Fradi-gólt, de ziccerben rontott a középpályás.
Somáliáék jobb csapatot alkotnak, viszont azért nem szabad félvállról venni a visszavágót.
A Go Ahead Eagles kiesett a holland élvonalból, meghatározó játékosok távoztak a klubtól, ennek ellenére nem futballoztak rosszul a sárga-pirosak. Persze, azért nem kell elájulni van Ewijkék teljesítményétől. A védelem olykor elképesztő bakikat vétett, a középpályás is lyukas volt több esetben – a futásmennyiséggel viszont nem volt probléma…
Összességében a Fradi továbbjutását várjuk a mai találkozótól. A magyar kupagyőztes elveri ellenfelét, legalább egy góllal, de lehet, hogy többel is…

AIK-Vaasa (0-1) 1!

Végre valahára a Friends Arénában léphet pályára a svéd alakulat – ennek a Vaasa issza meg a levét…
A svéd alakulat igencsak kétarcú: otthon életveszélyes, idegenben viszont még nyeretlen. 6-1-0, illetve 0-5-2 a két mutatója, és az első mérkőzésen sem sikerült megtörnie az átkot a sárga-fekete alakulatnak, sőt! A 70. percig olybá tűnt, hogy jelentős hátrányból várhatják majd a visszavágót Etuhuék, ám a stockholmiak azért csak összekapták magukat, döntetlenre mentve az ütközetet (2-2).
A Vaasa pocsékul teljesít a finn élvonalban, utolsók a bajnokságban, és a formájuk sem az igazi: június közepe óta nem nyertek, két ikszből érkeznek a mai mérkőzésre. Vendégségben tragikusak, 0-1-6 a túramutatójuk, ami azért önmagáért beszél. A bennmaradás is meleg lehet a fehér-feketéknek, összességében pokoli kilencven perc vár a társulatra a svédek fővárosában…
Az AIK erősebb brigád, és végre otthon szerepelhet. Ez pedig egyet jelent: a Vaasa nemzetközi kupakalandja véget ér, szerintünk kettővel legalább nyer a házigazda. Tippünk tehát hendis H!

Olvasói sztorik